7 meglepően alacsony színész Hollywoodból: magasságuk semmit sem von le sármjukból

Borítókép: 7 meglepően alacsony színész Hollywoodból: magasságuk semmit sem von le sármjukból Forrás: Robin L Marshall, WireImage / Getty Images
A legjobban kereső és a legvonzóbb sztárok listáján is előkelő helyet foglalnak el, ám iskolás korukban valószínűleg mind a tornasor végén kullogtak. De tudjuk jól, hogy nem a méret a lényeg!

Általában többet foglalkozunk a női előítéletekkel, de a férfiakkal kapcsolatosan is sok kártékony sztereotípia él a köztudatban a mai napig. Az egyik ilyen, hogy a filmek jóképű főhősei csakis magas, délceg férfiak lehetnek, akikre a szó minden értelmében felnézhetnek a földi halandók, vagyis a nézők. Ehhez képest a hollywoodi színészek átlagmagassága 177,8 cm, ami csak kicsivel haladja meg az amerikai férfiak átlagos testmagasságát. Sőt, rengeteg kedvencünk még ettől is elmarad néhány centivel!

Forrás: Liam McBurney, PA Images / Getty Images
Gondoltad volna, hogy a Trónok Harcában Havas Jon fölé magasodott Sansa és Brandon Stark is?

Meglepődtél ezen az adaton? Nem véletlen, hiszen évtizedek óta mindenféle trükköt bevetnek a forgatásokon, nehogy a filmeken „eltörpüljenek", és ezzel esetleg veszítsenek sármjukból a főszereplők. Alacsonyabb szögből veszi őket a kamera, ami nyújtja az alakot, a díszletet (például az ajtókat) direkt pár centivel kisebbre építik, ha pedig a női szereplő magasabb náluk, kis dobogón állnak a közös jelenetekben. A valóságban persze már nehezebb fenntartani ezt az illúziót, bár állítólag több alacsony színész is magasító betétet hord a cipőjében.

Galériánkban összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akiknek magasságára biztos rácsodálkoznál, ha élőben találkoznál velük: