6 szuper szinkronszínész/nő, akiket megéri követni a TikTokon

Borítókép: 6 szuper szinkronszínész/nő, akiket megéri követni a TikTokon Forrás: Getty Images (South_agency)
Amikor elindul egy film vagy egy sorozat, és megjelennek a film főszereplői a képernyőn, egy dolgot hallhatsz közben: a szereplők magyar hangjának felsorolását. Nevek, amelyek akarva akaratlanul bevésődtek a fejünkbe, de sokszor nem is tudunk hozzájuk arcot társítani. Mostanáig.

Veled is történt már olyan, hogy néztél egy magyar filmet vagy sorozatot, és hirtelen arra lettél figyelmes, hogy a színész vagy színésznő hangja olyan ismerős? A leghíresebb szinkronhangok gyakran szerepelnek színházi előadásokban, népszerű sorozatokban és filmekben, de sokszor nehéz elvonatkoztatni leghíresebb szinkronszerepeiktől.

Bevallom, engem mindig is vonzott a szinkronizálás világa, és szerintem a magyar szinkronhangokat, és ezzel együtt a filmcímeket is – az esetek nagy többségében –, sikerül a készítőknek igazán frappánsan eltalálniuk. Számtalanszor végignéztem például már a Jóbarátokat eredeti hangon, feliratozva, de a karakterek annyira a szívemhez nőttek a magyar hangjukkal társítva, hogy magyarul talán jobban tetszik a sorozat, mint eredeti nyelven.

Azt viszont csak nemrégiben fedeztem fel, hogy több olyan színész és színésznő is egyre aktívabb a TikTokon, akiknek a hangját nap mint nap hallhatom a TV-ben.

De hogy kik is ők? Lássuk!

Pál Tamás

Korábban szerepelt egy zenei tehetségkutató színpadán, sorozatokat, anime- és rajzfilmeket szinkronizál, és gyakran tűnik fel műsorvezetőként vagy narrátorként is.

A TikTokon sokszor szólaltat meg más szinkronhangokat a legnépszerűbb szerepük hangján, a követők kérését teljesítve.

Laudon Andrea

Hangját sokszor hallhatod filmekben és különböző sorozatokban, mint például az Eufória sorozat Jules-jeként. De gyakran szinkronizál meséket, többek között az Eperke legújabb kalandjai, az Agymanók és a BOSZI Akadémia részeiben.

TikTok oldalán a szinkronizálás hátterével is megismerkedhetsz, és megtudhatod azt is, hogy a különböző fajta nevetéseket hogyan lehet a legkönnyebben szinkronizálni.

Galambos Péter

Az egyik legnépszerűbb szinkronszínész, ő a Jóbarátok Ross-a, de Wesley Snipesot és Vin Dieselt is szinkronizálta már. A magyar szinkron a szívügye, de színész- és szinkronszínész munkái mellett DJ-ként is dolgozik.

Több televíziós- és rádiócsatorna hangja, és karakteres hangja a filmelőzetesek narrációjából is ismerős lehet.

Bogdányi Titanilla

Gyerekkora óta szinkronizál, ő volt az Alkonyat filmekben Alice, vagy a Carrie naplójában című sorozatban Carrie magyar hangja, de hallhattad az Agymanók Derüjeként, és ő a LEGO reklámok női szinkronhangja is.

TikTok oldalán a szinkronizálás bemutatása mellett a sütés-főzés és az edzés világába is betekintést enged.

Előd Álmos

Színész- és szinkronszínész, akinek hangját színpadi szerepei mellett hallhattad már a Hetedik mennyország vagy a South Park sorozatokban, de a Harry Potter és a Titkok Kamrája filmben is felismerheted, ha jól fülelsz.

Színészként és szinkronszínészként is gyakran szerepel magyar filmekben és sorozatokban, de hallhattad már reklámokban is.

Csondor Kata

Akinek van kislánya, aki rajong a Barbie-mesékért, annak már biztosan a fülébe égett a szinkronszínésznő hangja, aki szintén gyerekkora óta foglalkozik szinkronizálással.

A Barbie-mesék mellett ő volt Maja, a méhecske hangja, de az Amerikei Pite csinos Nadiajának is kölcsönözte a magyar hangját.

Oldalára gyakran tölt fel „újraszinkronizálós” és éneklős videókat.