5 dolog, amit a 30-as éveidre mindenképp tudnod kellene, ha fogyni akarsz!

fogyás, labda, Forrás: Unsplash/Mr.Lee
Fogyni minden életkorban nehéz, pláne egy bizonyos kor felett. Huszévesen még az ember kiahgyja a vacsorát, és egy hónap alatt lemegy 3 kiló, ám egy idő után ezt már képtelenség véghez vinni...

Sosem könnyű ráfeküdni a fogyás-témára, a 30-as éveinkgben pedig valahogy még nehezebb a dolog. Ha beindult a karriered, és rengeteget dolgozol, akkor azért nehéz időt szánni a dobozolásra, a sportra. Ha sokat dolgozol, hogy vehess lakást, kocsit, akkor azért nincs idő, ha pedig már családod van, az sem épp egy könnyítő tényező...

Persze ettől még oda kell figyelni, okosan szervezni, kitartónak lenni és figyelni az étkezést akkor is, amikor holtfáradt vagy, ám ez nem mindenkinek egyszerű feladat. De persze nem lehetetlen: ha fogyni akarsz, kezdd azzal, hogy átgondolod a következőket!

1000 Futótipp nőknek

1000 Futótipp nőknek

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World kifejezetten nőknek szóló futótippjei között!

 

1990 Ft

2490 Ft

Kiiktatod vagy minimalizálod a hátráltató tényezőket

Szinte biztos, hogy a legkomolyabb tényező, ami akadályozni fog a fogyásban, az edzésben, az az időhiány. Ám itt is ideje leülni, és fél órát szánni arra, mikor és hol tudnál időt spórolni, munkát átcsoportosítani, segítséget kérni. A koránkelés mindig opció, és igen, lehet, hogy utálod, de ha ez az egyetlen megoldás, akkor bizony kénytelen leszel élni ele, legalább egy héten pár alkalommal. De az autó lecserélése gyaloglásra, a hétvégi futások mindig beiktathatók, csak úgy, mint a gyerekkel edzés, a szokottnál egy közelebbi edzőterem keresése... Hidd el, mindez csak akarat kérdése!

Fontos, hogy értsd az anyagcsere és az izmok jelentőségét

Szakértők szerint a kor előrehaladtával lassul az anyagcsere, aminek az egyik oka az izmaink leépülése. Az izom mennyisége ugyanis jelentősen hozzájárul az anyagcsere minőségéhez: vagyis nem csak kardiózni érdemes, hanem jó, ha 30 felett beiktatsz erősítő edzést, súlyzózást, saját testsúlyos gyakorlatokat. Ne félj a súlyoktól, és ne hidd, hogy vastagabb leszel tőlük - ha figyelsz az étkezésedre is, akkor biztosan nem!