40 kilót fogytam és sosem érzek éhséget

fogyás,gyomorszűkító műtét,sleeve műtét,Kéky Kira,fogyókúra,BMI Forrás: Kéky Kira magánarchívum
Nyolc alkalommal fogytam le és híztam vissza 20 év alatt. A ruhásszekrényemben a 36-os mérettől az 50-es méretig voltak holmik – az épp nem hordhatóak zsákokban álltak, dühödtem hajigáltam ki őket, ahogy a súlyom egyre és egyre feljebb állt meg.

Erős akaratom van, így lefogyni sikerült, ha elhatároztam magam – ám esendő vagyok a stresszel szemben, így a visszahízás mindannyiszor tönkretette az eredményeimet.

Ezt a mostani, negyven kilós fogyásomat nem valami csodaszernek köszönhetem, hanem egy gyomorszűkítő beavatkozásnak. Most talán legyintesz, hogy ja, úgy könnyű. De erről egyáltalán nincs szó. A fogyáshoz továbbra is akaraterőre és tervezettségre volt szükség, hiszen már a műtét előtti felkészítő hetekben is speciális diétát kellett követnem. Mivel ma már az orvosok is betegségként ismerik el az elhízást, egyre több módszert dolgoznak ki a túlsúly csökkentésére.

A következő videóban összefoglalom, hogyan jutottam el 8 fogyókúra eredményeként 100 kiló fölé még 40 éves korom előtt, miként tűnt el az éhségem nyomtalanul a műtétnek köszönhetően és hogyan maradhatok végre stabilan karcsú, és legfőképpen egészséges.

A következő hetekben sokkal részletesebben is bemutatom a folyamatot, a küzdelmet, ami a jelenig vezet, amikor végre győztesnek érzem magam. Győztesnek egy olyan harcban, ami szinte minden figyelmem lekötötte, miközben éreztem, tudtam, hogy az élet annyival többről szól ennél.

A cikk szerzője Kéky Kira, 46 éves egészségügyi újságíró.
2018 nyarán végezték el rajta a gyomorszűkítő műtétet. A beavatkozás után másfél év alatt fogyott le a megcélzott súlyra. Történetét azért vállalta fel, hogy segítsen vele azoknak, akik hozzá hasonlóan az egészségük rovására híznak (és fogynak) éveken át, és akiknél a sleeve műtét elvégzése orvosilag is indokoltnak bizonyul. A beavatkozás a veszélyes tartományba eső testtömegindex esetében megfontolandó, 40-es BMI felett társbetegségek nélkül, 35-ös MBI felett csak társbetegségek megléte esetén végzik el.

  1. A fogyás legtöbbünktől rengeteg akarerőt kíván és könnyű elveszteni a lelkesedést, ha nem gondoskodunk megfelelő motívációról. Íme néhány nagyon egyszerű tipp, amit kezdőként kipróbálhatsz:

Galériánkban olyan edzéstippeket nézhetsz végig, amelyekre a sztárok esküsznek!