6 vadonatúj karácsonyi reklám, amelyektől nevetni és sírni fogsz felváltva

Borítókép: 6 vadonatúj karácsonyi reklám, amelyektől nevetni és sírni fogsz felváltva Forrás: Canva (SolStock)
Zsepiket elő, kezdődik a 2022-es karácsonyi reklám szezon! Külföldi és magyar reklámokból csemegéztünk, de vigyázat, a legmeghatóbbakat szedtük csokorba most nektek!

Ahogy beköszönt a november, elárasztják az internetet a megható, vicces vagy szívmelengető karácsonyi reklámok. Advent beköszöntéig egyet sem nyitottunk meg, most viszont kiválogattuk Nektek a kedvenceinket. Aki nem sírt egyiken sem, az sürgősen vegye fel a kapcsolatot velünk, mert jövőre akkor őt kérjük fel a 2023. évi anyag összegyűjtésére.

Az első filmünk egy vicces találkozás története, ahol egy fura csengőhangnak és egy lottószelvénynek is nagy szerepe lesz. Egy fiú és egy lány véletlenül egymás mellé kerül egy vonaton, ahol a fiú meglepő csengőhangja kapcsán szóba elegyednek és megkedvelik egymást. Mire azonban csókra is sor kerülne a lánynak gyorsan le kell szállnia és a fiú csak a nála lévő lottószelvényre tudja hirtelenjében felvésni a telefonszámát, vagyis pontosabban csak egy részét, mert az utolsó néhány számjegy olvashatatlan. A lány azonban nem adja fel egykönnyen és kis szerencsével duplán happy enddel zárul a love story.

Mi lenne, ha a kutyád és a macskád egyedül lenne a lakásban szenteste a karácsonyfa társaságában? Mindannyian tudjuk a választ. Feltehetően egy kedves hang a tűzoltóságról jelentkezne a telefonodban, hogy sürgősen haza kellene menned…

Na, ebben a reklámban ezzel szemben az állatok nemhogy nem amortizálják le az egész lakást, hanem ellenkezőleg, feldíszítik a fát és a Télapónak is kikészítik a tejet és a sütit (na jó, a cica azért belenyal, de hát istenem, egy ideális világban a macska azért macska marad egy kicsit :D) és a végén egymást átkarolva szenderednek el. Majd megmutatom Morzsinak és Mircinek itthon, hátha ragad rájuk valami.

A Disney idei reklámja ismét a könnycsatornáinkat veszi támadás alá. Az #IdejeEgyüttLenni animációs karácsonyi történet utolsó fejezetében Nicole és családja egy különleges új családtag fogadására készül... azonban nem mindenki áll készen a változásra. Nicole egy kicsit nehezményezi, hogy anyukája a pocaklakó miatt nem tud aktívan részt venni a korábbi mókákban, ráadásul karácsonyi készülődés közben dönt úgy a kistesó, hogy ő bizony kibújik. A hazatérő csöppség a bölcsőben fekve kiszemeli Nicole kedvenc plüssét, aki eleinte vonakodik odaadni, de aztán felülkerekedik benne a gondoskodó és önzetlen nagytesó és megérti, hogy adni jó.

A Coca Cola is üzembiztosan hozza a szívmelengető karácsonyi reklámokat, idén sincs másként. Egy kisfiú hazafelé tart és a lépcsőházban összefut a morcos idős szomszédnénivel, aki mogorván becsukja az ajtaját. A srác a tévében éppen egy Télapóról szóló mesét néz, melyben az ajándékot a kéményen keresztül juttatja el a nagyszakállú a delikvensnek. A fiú tekintete ezután néhány dobozra téved és meg is születik benne az ötlet, melynek megvalósításába elsőre csak az anyukáját vonja be, majd a társasház valamennyi lakója csatlakozik. Az egész házat átszövő, dobozokból épült csatornarendszer vége a spot elején látott idős nénihez fut be, aki egy kis dobozkát kap rajta keresztül. Hogy kiderüljön mi az ajándék, ajánljuk a videó megtekintését.

A Telekom reklámja idén is telitatlálat. A mindenki iránt érdeklődő és empatikus buszsofőr hölgy egy napját kísérhetjük végig, kedves érdeklődését néhányan tolakodásnak, néhányan közönyösen, de többen kedvesen fogadják. Gitta mindenkitől őszinte érdeklődéssel kérdezi, hogy „Hogy van?”. Aztán rossz hírt kap, a fia nem tud hazajönni karácsonyra. Ezt látja az egyik visszatérő utas, Matyi, aki otthagyja a telefonját a buszon, amikor pedig felhívja egy másik telefonról Gitta veszi fel. A srác pedig – érezve, hogy Gitta is örülne néhány jó szónak – megkérdezi tőle, amit Gitta szokott mindenkitől: Hogy vagy? Szánjunk időt másokra és hagyjunk időt arra, hogy elmondják: hogy vannak. Karácsonykor sokan vannak egyedül, lehet valakinek ez az egyetlen módja, hogy valakivel beszélhessen.

Külföldi telekommunikációs cég animációs reklámja az utolsó a sorban. Kislány és a robotja felfedez egy hóember nagyit az utcán, aki morcosan jár kel, majd bemegy a házába. A kislány és hűséges barátja megpróbálja felvidítani a hóembert azzal, hogy visz neki egy papírból kivágott telefont, mely hirtelen valódivá válik és a hóember családja jelentkezik be. A hóember nagyi pedig … tessék szépen megnézni a reklámot!

Kezdd el a karácsonyi készülődést már most, hogy ne legyen rohanás a vége!

10+1 tippünk van a galériánkban!