Hogyan lógasd le a karácsonyfát a mennyezetről?

Borítókép: Hogyan lógasd le a karácsonyfát a mennyezetről? Forrás: Getty Images
Az ötlet nem új keletű, de manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha neked is megjött a kedved a fejjel lefelé lógó karácsonyfához, elmagyarázzuk, hogyan hozhatod össze.

A Éva Magazin korábbi cikke.

Noha a fordított karácsonyfák trendje az utóbbi években robbant be igazán, a fenyőfa lelógatása nem valamiféle modern kori hóbort – a hagyománya valójában évszázados múltra tekint vissza Közép- és Kelet-Európában. A lengyelek, szlovákok, ukránok és más szláv népcsoportok már a középkorban is díszítettek ilyen fákat, ezzel szimbolizálva a feszület alakját.

Érdekesség, hogy a lengyel Szilézia, Podhale és Sącz régiójában és Krakkó környékén a mai napig sokan lógatnak le fát a plafonról a ház központi helyén, és ugyanazon növény ágaival díszítik az ajtókat és a falakat. A fordított karácsonyfák egyik nagy előnye, hogy a kisgyerekek (vagy éppen a háziállatok) nem férnek hozzá a legtöbb díszhez, és így kárt sem tudnak tenni se bennük, se magukban.

Most pedig lássuk is, mit és hogyan csinálj!

Milyen fenyő legyen?

Ha nagyon elszánt vagy, természetesen élő fával is megpróbálhatod, de készülj fel rá, hogy egyrészt sokkal több macera lesz vele, másrészt a fád hamar ki fog száradni, hiszen nem fogod tudni öntözni. Egy szó mint száz, a legjobb, ha egy megfelelő magasságú műfenyőt választasz hozzá.

Legyen stabil!

Ha a fát tartó talp több darabból áll, ellenőrizd, hogy minden része stabilan csatlakozzon egymáshoz!

Tekerd meg!

Zsinórt vagy drótot is használhatsz, a lényeg, hogy a legalsó ág alatt szorosan tekerd körbe a fát, majd a végénél képezz egy hurkot. Ennél fogva lógatod majd le a fát, nem a talpról, mert az kevésbé biztos megoldást jelentene.

Jöhet a mennyezet!

Találd meg a tökéletes helyet a lelógatáshoz, és fúrj egy lyukat a mennyezetbe. A tiplibe egy hurkos végű csavart csavarj be, majd erre akassz rá egy S alakú kampót. A kampó alsó végére akaszthatod is fejjel lefelé a fenyőfádat.

Ne felejtsd el feldíszíteni!

Pontosan ugyanúgy díszítheted, mintha szokványos fa lenne, a különbség csak annyi, hogy most a díszek a fa csúcsa felé fognak lógni.

Galériánkban tippeket adunk, hogyan őrizheted meg a vágott karácsonyfád pompáját!

Éva Advent 2022

Éva Advent 2022

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

November 28. és december 4. közöttiötti megrendelés esetén a magazint december 9-én kapod kézhez.

További szállítási dátumaink:

  •  megrendelés: 2022.12.05-2022.12.11.-ig, szállítás: december 16.

 

875 Ft

1095 Ft