Mit egyen a vegetáriánus húsvétkor? Tojástortát!
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók (8 szelethez):
– 30 deka liszt
– 10 deka puha vaj vagy margarin
– fél pohár tejföl
– só
– 2 tojás
– negyed zacskó sütőpor
– 10 deka füstölt sajt reszelve
A krémhez:
– 1 pohár tejföl
– egy tubus majonézes tormakrém harmada
– 1 kávéskanál mustár
A feltéthez: 20 szál rukolasaláta, fél doboz brokkolicsíra, 5 főtt tojás
1. Szitáld bele a lisztet egy nagy keverőtálba. Vegyítsd hozzá a sót és a sütőport.
2. Add hozzá a vajat, a tejfölt, a tojásokat és a legvégén a füstölt sajtot. Jól dolgozd össze, és 10 percre tedd be a hűtőbe. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vajazz ki egy kerek tortaformát.
3. Ha kivetted a tésztát a hűtőből, belisztezett deszkán nyújtsd ki kör alakúra (akkorára, amekkora a tortaformád átmérője).
4. Tedd be a tésztát a tortaformába és süsd 35 percig előmelegített sütőben. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy átsült-e a tészta. Ha igen, tedd félre hűlni.
5. Amíg a tészta sül, keverd össze a tejfölt a majonézes tormakrémmel és a mustárral.
6. Vedd ki a kihűlt tésztát a formából, kend meg a krémmel. A tetején szépen helyezd el a rukolaleveleket és a héjuktól megtisztított, hosszában felszeletelt tojásokat.
Szöveg: Pekarcsik Lilla, Fotó: Batár Zsolt, Styling: Rozgonyi Lilla