Az immunerősítő növény, ami felveszi a harcot a vírusok ellen

betegség,torma,vírusölő,koronavírus Forrás: GettyImages
A legújabb kutatások szerint a friss torma baktérium- és vírusölő hatású. Hatása ugyan csak fél napon át tart, ám a vírusos időszakokban nem árt betáraznod és rendszeresen fogyasztanod belőle.

A torma sokoldalúan felhasználható gyógynövény, kerülhet savanyúságokba, mártásokba, hidegtálakba, például sonkatekercsbe, de főtt, sült-, vagy füstölt húsok, halak mellé is remekül passzol. Ha nem kedveled csípős ízét, keverd össze majonézzel vagy tejföllel, esetleg rövid időre áztasd ecetes lébe. A lényeg, hogy frissen reszelve fogyaszd, hiszen így a legmagasabb a hatóereje.

torma,vírusölő,egészség
Forrás: gettyimages
Marhahúsos szendvics tormával (a receptért kattints a fotóra)

Az egyik legjobb vírusölő gyógynövényünk. Többek között C-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, cinket, nátriumot, glikozidokat és mustárolajat is tartalmaz. A glikozidoknak köszönheti antibakteriális hatását, a kálium serkenti a veseműködést, mustárolaja pedig a nyálkahártya vérellátását segíti. Illóolajának belégzése tisztítja a légutakat, a reszelt torma mézzel keverve pedig segít kilábalni a felső légúti hurutos megbetegedésekből. Étvágyserkentő hatású, emellett javítja az emésztést, és a vérkeringésre is jó hatással van.

Figyelem!

Várandósok és vesebetegek csak kis mennyiségben fogyasszák. Gyermekeknek reszelt almával együtt érdemes fogyasztaniuk.

Forrás: házipatika

7 házi gyógymód a leggyakoribb nyavalyák ellen