Mikulás Expressz, társasjáték, skandináv nap: különleges családi programok várnak rátok a héten

Borítókép: Mikulás Expressz, társasjáték, skandináv nap: különleges családi programok várnak rátok a héten Forrás: Pexels/ Gustavo Fring
Megjött a ködös-esős november, de ez ne vegye el a kedveteket, hiszen rengeteg remek program várja a családokat; egészen biztosan mindenki talál közöttük olyat, amely elűzi az őszi borongós hangulatot. És akkor is érdemes belenézni ajánlónkba, ha nem akartok lemaradni az egyik legjobb fővárosi Mikulás-programról.

Idén 3 év után először újra Mikulás Expressz a Vasúttörténeti Parkban

Az idei karácsonyi ünnepi időszakot végre ismét a méltán népszerű Mikulás Expressz programmal köszönthetik az érdeklődők, amelyet 2019 után ebben az évben újra megrendeznek. A családok egyik kedvenc eseményére december 2-án, szombaton kerül sor a Vasúttörténeti Parkban a megszokott színes programokkal, a Nyugati pályaudvartól való vonatozással, és persze a Mikulással és Manójával. A Vonatjegy ára tartalmazza az oda- és visszautat a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között, a szórakoztató színpadi és interaktív programokat, valamint a korlátlan kerti vasutazást, illetve gyermekek esetében az 1 darab mikulás csomagot. A Sétálójegyek korlátlan kerti vasutazásra jogosítanak fel a rendezvény napján, továbbá a gyermekjegyek (melyek 8 hónapos és 14 éves kor közötti gyermekek számára válthatóak meg) mellé 1 db ajándék Mikulás csomag jár az eseményen.

Forrás: Szélforgó

Budapest születésnapja a múzeumban

Budapest 150. születésnapja alkalmából egésznapos, a városegyesítés évfordulójához kapcsolódó programokkal várják a látogatókat a BTM Vármúzeumban, ahol ezen a napon különböző játékos családi workshopokkal, előadásokkal, bemutatókkal köszöntik fővárosunkat. Ezen a napon nyílik meg az egyedülálló gótikus szoborleletet és a magyar-Anjou címeres selyem trónkárpitot bemutató felújított kiállítás, amelyben az érdeklődők izgalmas vezetéseken kívül egy rendhagyó színjátékot is láthatnak. A nap során olyan különleges műtárgyakkal is megismerkedhettek, mint a már a városegyesítést megelőzően is használt nyomdagép, amelyet ki is próbálhattok. A múzeumi forgatagban állomásról állomásra haladva a különböző korszakokat megelevenítő kézműves foglalkozásokon, a divathoz, építészethez kapcsolódó bemutatókon, tárlatvezetéseken vehettek részt.

Forrás: Szélforgó

Egy csepp világnap

Az Egy Csepp Alapítvány idén is megrendezi a Diabétesz Világnaphoz kötődő családi egészségnapját. A színpadi programok gyerekfoglalkozásokkal, előadásokkal, ingyenes szűréssel és tanácsadással egészülnek ki. A nap folyamán fellép a Kolompos Együttes, az Alma zenekar is, valamint előadást hallhattok a segítőkutyákról. Megismerhetitek Magyarország Cukormentes Tortáját, a Mesekertben pedig interaktív játszóházat rendeznek be ovisoknak, kisiskolásoknak. Lesz pecsétgyűjtő játék és 360 fokos filmnézés is. Az idén is ingyenes családi napot ez alkalommal a MOM Sport Szabadidőközpontban rendezik meg november 19-én, vasárnap, 10:00 és 18:00 óra között.

Forrás: Szélforgó

11. Társasjátékok Ünnepe

2023-ban immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár. 2023. november 18-án és 19-én az ország legnagyobb társasjátékkiadói, társasjátékos kávézói, társasjátékfejlesztők, és még sokan mások képviseltetik magukat a Társasjátékok Ünnepén a Millenáris B épületében. A Társasjátékok Ünnepén® a látogatók nemcsak ízelítőt kaphatnak a társasjátékok világából, de az esemény abban is segít, hogy könnyebben igazodjanak el a hatalmas kínálatban. Egyaránt élménydús programokat kínálnak itt azoknak, akik már igazi társasjátékosok, és azoknak is, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával, illetve most fedezik fel azt ismét. 7 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Skandináv délután a Wekerletelepen

Van Wekerletelepen egy alapítvány, a Skandináv Ház, akik a messzi északot képviselik, és akik jártak már itt a Svéd, Dán, valamint Izlandi Napokon, tudják, milyen érdekes és vidám programokat szerveznek. Most ők az ünnepeltek, hiszen 30. születésnapjukat tartják idén, és ennek alkalmából a Wekerlei Kultúrházban skandináv délutánt szerveznek A programok között szerepelnek kézműves foglalkozások, lesz ismeretterjesztő előadás, bábszínházi előadás, megtudhatjátok, hogy milyen az élet skandináv módra, és egy izlandi hangulatot idéző gitárkoncertet is meghallgathattok. A délután folyamán megtekinthetitek a skandináv írók gondolatiból és a nemzeteket bemutató napok emlékeiből álló kiállítást, vásárolhattok északi könyveket és kvízjátékban is részt vehettek.

Forrás: Szélforgó