Nem is gondolnád, mennyi mindent köszönhet a tudomány a női tudósoknak!

Borítókép: Nem is gondolnád, mennyi mindent köszönhet a tudomány a női tudósoknak! Forrás: Getty Images
A tudomány nem csak a férfiak terepe. Gondoltad volna, hogy az első számítógépes program megalkotásának ötlete egy nő fejéből pattant ki? A nők bizony markáns nyomot hagytak a tudomány fejlődésének történetében.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki könyvespolcán sorakozik egy pár "szeretem" könyv. Olyan, melynek mondanivalója egy életen át elkísér. Van egy könyvünk, amit valójában a lányomnak vettem, ám egyelőre talán én veszem kézbe többször. Most is úgy alakult, hogy a tudós nők sorának bemutatáshoz is ezt a könyvet választottam.

Gondolkodó, tudós nők, mindig is voltak a történelem során. És jó pár olyan nő is van köztük, akik kíváncsiságukat és bátorságukat leplezetlenül vállalva, mérhetetlen tudásszomjjal olyan ismeretekhez juttatták az emberiséget, mely alapjaiban változtatta meg az adott tudományterület megítélését.

Matematika, fizika, biológia, csillagászat, kémia: a természettudomány és az absztrakt tudomány női képviselői közül 10 rendkívüli nőt mutatok be, melyhez segítségül az Esti Mesék Lázadó Lányoknak című könyvet hívtam.

A cikk tartalmi forrása: Esti Mesék Lázadó Lányoknak- 100 különleges nő története, Móra Kiadó

Galériánkban 10 rendkívüli nőt mutatunk be, akik tudományterületüket alapjaiban határozzák meg