Magyar fényképész nyerte a világ egyik legrangosabb természetfotós versenyét: ezzel a képpel tartolt

Borítókép: Magyar fényképész nyerte a világ egyik legrangosabb természetfotós versenyét: ezzel a képpel tartolt Forrás: Pexels/Pixabay
A világ egyik legrangosabb, természetfotósoknak meghirdetett versenyén, a The Nature Conservancy-n idén Litauszki Tibor nyerte meg az első helyért járó ötezer dollár értékű ajándékutalványt.

Litauszki Tibor fotója egy friss békatojásokkal táplálkozó alpesi gőtét ábrázol. A kép kedvéért Tibor egy biciklis LED-lámpával világított felülről. Sokáig készült a tökéletes képre, és így is mindössze 1-2 éles fotó született csupán. Vízálló tokot is be kellett szereznie, ugyanis a képet víz alól fotózta, valamint házilag készített vezetékes távkioldós kamerával dolgozott. Szerencsére, a modellek nem voltak túl ijedősek, így megszülethetett a kiváló fotó, ami Tibor szerint a természet körforgását és érzékenységét mutatja be.

Arra jutottam, hogy írok egy kis story-t a gőtés fotóval kapcsolatban , mivel lehet hogy nem mindenkinek egyértelmű hogy...

Posted by Tibor Litauszki on Thursday, November 2, 2023

A The Nature Conservancy adatai alapján az idei versenyre rekordszámú pályamunka érkezett, több mint 80 000 fotós nevezett 189 000 képpel, de Litauszki nyert egy egyedülálló és gyakran figyelmen kívül hagyott természeti esemény megörökítésével.

De másik figyelemreméltó magyar eredmény is született, ugyanis az Emberek és természet kategóriában Aliczki Manó második helyezést ért el alábbi képével:

Idén 12 kategóriában hirdettek győzteseket, a Nature Conservancy reméli, hogy a képek felkeltik az emberek figyelmét, érzelmi kapcsolatot ébresztenek bennük a természettel, és ezáltal segítenek támogatni a globális természetvédelmi erőfeszítéseket.

Most pedig lássuk a további győzteseket!

Óceánok kategória - Estebane Rezkallah, Franciaország:

'The Rangiroa Gang' Tahiti 📷 by Estebane Rezkallah

Posted by Sioux Cole on Thursday, November 9, 2023

Klíma kategória - Raphael Alves, Brazília:

Esta foto de ao fotojornalista Raphael Alves, de Manaus (AM) o primeiro lugar na categoria “Clima” do concurso...

Posted by Fotografe Melhor on Friday, November 3, 2023

A további csodálatos képekért kattints galériánkra!