Az őszi szünetben is csodálatos családi programok várnak rátok!

Borítókép: Az őszi szünetben is csodálatos családi programok várnak rátok! Forrás: Pexels/Yan Krukau
Ismét itt egy 9 napos iskolaszünet, amelybe a pihenés mellett minden bizonnyal néhány családi program is belefér. Ha jól jönne ebben egy kis segítség, ha semmi ötletetek nincs, vagy van néhány, de elkelne a tarsolyba még egy-kettő, akkor nézzétek végig őszi szüneti ajánlókat! Sőt, most egy különleges novemberi programra is felhívjuk a figyelmeteket, amiről szerintünk kár lenne lemaradni. Kellemes pihenést kívánunk, szuper programokat kínálunk az őszi szünetre is!

Operacinema – zenés családi program, különleges helyszínen, ismert magyar színészekkel

Az Operacinema előadás izgalmas kísérlet arra, hogy a leghíresebb operarészleteket ismert magyar színészek közreműködésével hozza közelebb a hallgatósághoz a filmvásznon keresztül. A színpadon élőben megelevenednek az ismert dallamok a szimfonikus zenekar és kiváló énekesek előadásában. Eközben a vásznon Balázs Ádámnak, egy Oscar-díjas film zeneszerzőjének külön ehhez a produkcióhoz komponált filmzenéje, és Tiszeker Dániel, napjaink legnézettebb magyar filmjének rendezője segít az ifjaknak, hogy elképzelhessék, megérthessék, átélhessék a zenében és szövegben rejlő érzelmek sokszínűségét.

Forrás: Szélforgó

Töklámpás Fesztivál

Október 28-án, szombaton este ismét ünnepi díszkivilágítást kap a Hősök tere, hála a lelkes tökfaragók által a térre hozott töklámpások fényeinek. Az immár sokadik alkalommal megrendezett esemény célja kettős. Egyrészt a közönséget szeretnék megörvendeztetni a szebbnél-szebb alkotásokkal, másrészt a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját szeretnék segíteni azáltal, hogy megkérik a fesztiválra kilátogatókat, járuljanak hozzá a gyűjtéshez valamilyen tartós élelmiszer adományozásával. Így, ha tehetitek, ne csak az otthon elkészített remekművet hozzátok el szombaton a térre, de egy konzervet vagy bármilyen nem romlandó élelmiszert is.

Forrás: Szélforgó

Halloween az Állatkertben

Október 27-én napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, immár az állatkerti halloweenre érkező látogatók előtt. Milyen izgalmakkal és látványosságokkal készülnek nektek? Például látványos tűzzsonglőr bemutatókat nézhettek meg több helyszínen is az este folyamán. Halloweeni állatbemutatókon borzonghattok, kézbe vehettek csúszómászókat és ízeltlábúakat. Igazi kígyóetetést is figyelemmel kísérhettek, majd a bátorságotokat is próbára tehetitek. A Pálmaparkban rémkeresésbe is bekapcsolódhattok és a Tündérkertben mesebeli lényekkel szelfizhettek. A Kisszikla sötét barlangjában mágikus játékokban lehet részetek. A Banyák sok évszázados tapasztalataikat osztják meg veletek a Banyatanyán, ahol betekinthettek jövőtök rejtelmeibe is.

Forrás: Szélforgó

Játékszüret családi nap a Várkert Bazárban

Október 28-án egy egésznapos aktív programon vehetnek részt az érdeklődők a Várkert Bazárban, tündérek és erdei manók között, az elvarázsolt erdő iskolájában. A délelőtt 10 órától 17 óráig tartó programok során őszi díszek készítésével, interaktív játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, gyerekkoncerttel és bábelőadásokkal várják a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. Az ingyenes foglalkozások mellett izgalmas előadásokra is jegyet lehet majd váltani. Délelőtt 11 órától hangszersimogatón vehetnek részt a gyerekek, 13 órától A kerek kő című, Magyar népmesék-sorozatból ismert történet bábelőadását tekinthetik meg, 16 órától pedig Kippkopp és Tipptopp kalandjait követhetik nyomon az érdeklődők.

Forrás: Szélforgó

Rémségek kicsiny Tündérkertje

Idén is megünnepelhetitek a halloweent a soroksári Tündérkertben október 29-én, vasárnap. Reggel 9 és délután 4 óra között üzemel a szörnyen jó alkotóműhely, részt vehettek a NASs Cukrászda foglalkozásán és tököt is faraghattok. Az egész család együtt játszhat a fajátékokkal, és ha a van bátorságotok, akkor a banyát is meglátogathatjátok a rémségek sátrában. 10 órától a Vámpírmesét adja elő a Pódium Színház csapata, a jelmezverseny 15 órakor kezdődik, a Dracula Show pedig 17 órakor. Az eseményt 18:30-kor tűzzsonglőr show zárja. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Forrás: Szélforgó

Utazás az érzékszervek birodalmában – szünidei program a Magyar Nemzeti Galériában

Az őszi szünetben keddtől péntekig várják a Nemzeti Galériában a 6-13 éves gyerekeket izgalmas, rájuk szabott tárlatvezetésekkel, melyek során az érzékszervek birodalmán keresztül ismerhetik meg a múzeum kincseit. A 10:30-kor kezdődő vezetésekre az alsó tagozatos, míg a 11:30-kor kezdődőre a felső tagozatos gyerekeket és szüleiket várják. Kedden a tapintás, szerdán a szaglás, csütörtökön a látás, pénteken pedig a hallás kerül terítékre.

Forrás: Szélforgó

Az óceán kincse – Mélytengeri mentőakció

Ismét játékkal egybekötött interaktív kiállításra invitálják a vállalkozó kedvű családokat a Vajdahunyadvárba. Az őszi szünetben is látogatható kiállításon a látogatók sejtelmes tengeri tájakon barangolhatnak, miközben tudásukat és érzékeiket próbára téve izgalmas kalandjáték részesei lehetnek. Az óceánokon átívelő, izgalmas mentőakció során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán fondorlatos terven ügyködik: egy titokzatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. Az elszánt tudós mindent bevet, hogy megszerezze a kincset: váratlan akadályokkal és szemkápráztató trükkökkel zavarja össze az elmét és az érzékeket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz. Ám akinek sikerül túljárnia a tudós eszén, kiérdemli a jutalmat és az óceán megmentője címet!

Forrás: Szélforgó

Kelta halloween Aquincumban

Október 31-én ismét izgalmas tematikus programmal vár mindenkit az Aquincumi Múzeum. Fővárosunk területén a római hódítás előtt kelta eraviszkuszok éltek, a Samhain pedig a kelta naptár utolsó napja – a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé. Ezt ünnepelhetitek most ti is különféle színes, kelta hangulatot idéző programokkal a múzeumban délután 4-től egészen este fél 11-ig.

Forrás: Szélforgó

Ország Játéka Játszónap

Az Ország Játéka játszónapja a tizedik éve megrendezésre kerülő rangos szakmai verseny megkoronázása. A Játszónap keretén belül a gyerekek végre az összes több mint 80 nevezett játékot kipróbálhatják, és ez még nem minden! Mivel a verseny 10., jubileumi szülinapját ünnepli, számos meglepetéssel készülnek a Játszónapra látogatóknak. A rendezvény délelőtt és délután kerül megrendezésre 2 felvonásban, melyre jegyek külön kaphatóak. S hogy mi vár még rátok? Barbie, minden mennyiségben, életnagyságú LEGO® szobrok, arcfestés, sminkstúdió, ugrálóvár, kreatív műhely, társasparti és még sok-sok meglepetés! Fellép Kovácsovics Fruzsina és Barbie magyar hangja, Vágó Bernadett.

Forrás: Szélforgó

Szabadtéri egyveleg

Ha még nem tudjátok, hogy melyik napra szeretnétek családi programot szervezni, de mindenképpen a szabadban töltenétek egy-két napot a szünetben, akkor ajánljuk figyelmetekbe válogatásunkat, melyet a ti kedvenceitekből állítottunk össze. Sokan böngészitek a Szélforgó oldalán a TOP 10 hazai lombkoronasétány összeállítást. Ez a szünetre is ideális, hisz lehet, hogy most lehetőségetek lesz egy kicsit messzebbre is elutazni, ha valamelyik helyszín elnyeri a tetszéseteket. Amennyiben Budapesten és környékén szeretnétek kimozdulni, akkor 15 kevésbé ismert budapesti tanösvény közül választhatjátok ki a kedvenceteket. Állatbarátoknak a TOP 10 mini állatkert és állatsimogatót ajánljuk. Budapesti kalandozásokhoz jól jöhet még KRESZ-parkos anyag, de a budaörsi tanösvények is elérhető közelségben vannak.

Galériánkban pedig 5 őszi kirándulóhelyet tekinthetsz meg!