A ma 89 éves Sophia Lorent különleges szál fűzi hazánkhoz: 10 érdekesség róla

Borítókép: A ma 89 éves Sophia Lorent különleges szál fűzi hazánkhoz: 10 érdekesség róla Forrás: Getty Images / SOPA Images
Színész- és énekesnő, aki karrierje során Oscar- és BAFTA-díjat is nyert, szexszimbólum, mindemellett feleség, családanya és háziasszony, aki még szakácskönyveket is írt. Sophia Loren, minden idők egyik legnépszerűbb színésznője és sokak példaképe, ma lett 89 éves.

Sophia szépségére fiatalkorában figyeltek fel, és édesanyja volt az, aki elindította a siker útján, amikor benevezte egy szépségversenyre Nápolyban. A legendák szerint édesanyja a függönyből varrt ruhát lányának, aki mindössze 15 évesen második helyezést ért el a versenyen. Jutalma a pénznyereményen túl egy jegy volt Rómába, ahova nem sokkal később egész családjával felköltözött, és egy nagy magazinnál kezdett el modellkedni.

Későbbi férje csinált belőle sztárt

Sophia egy véletlen folytán találkozott későbbi férjével, Carlo Ponti filmproducerrel, aki 22 évvel volt idősebb nála. Ponti annyira szerelmes lett a lányba, hogy elhatározta, sztárt csinál belőle. Ő javasolta neki, hogy vegye fel a Sophia Loren nevet, hiszen a színésznő születési neve Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone volt. Kétszer is összeházasodtak, mert az első házasságuk egy jogi probléma miatt érvénytelennek bizonyult.

Sophia bár nagyon vágyott az anyaságra, kétszer is elvetélt, míg végül két fia született: Carlo és Eduardo. A színésznő tökéletes példa arra, hogy egy nőnek milyen sok feladatban kell megfelelnie, hiszen filmcsillagként nemcsak a közönség, hanem a kollégák körében is közkedveltnek számított, emellett egyfajta mintaképként szolgált a tökéletes feleség, családanya és háziasszony személyére.

Hogyan csúfolták kiskorában, miért kapott börtönbüntetést és milyen szálon kötődik a magyarokhoz? Kis összeállításunkból kiderül.

Profi Scrabble-játékos

Loren annyira profi a játékban, hogy még Richard Burtont is legyőzte Az utazás című film forgatásakor.

Fogpiszkának csúfolták

Gyerekkorában annyira vékony és beteges gyerek volt, hogy a többi gyerek fogpiszkának csúfolta. Tinédzserkorára viszont szépségével kezdett kitűnni társai körül.

Visszautasította Cary Grantet

Az 52 éves színész A büszkeség és szenvedély forgatása után kérte meg Sophia kezét, aki akkor még csak 22 éves volt. Bár Sophia visszautasította Grant lánykérését, jó barátok maradtak.

Börtönbe került

Adócsalás miatt harmincnapos börtönbüntetésre ítélték: két választása volt, soha többet nem megy vissza a családjához Olaszországba, vagy bevonul a börtönbe. Az utóbbit választotta, és végül 17 nap után szabadon engedték, és házi őrizetbe helyezték.

Ékszerrablás áldozata lett

A milliárdosok című filmet Peter Sellerrel egy kis angliai városkában forgatták, amikor egyik éjszaka egy The Cat néven elhíresült rabló bejutott a szobájába, és ellopta gyönyörű ékszereit.

Halálközeli élménye volt

John Wayne-nel és Rossano Brazzivel Az elveszettek legendája című filmet forgatták, amikor Loren egy kis hotelben szállt meg, ahol gáztűzhely volt. Egy éjszaka szörnyű fejfájásra ébredt, úgy érezte, el fog ájulni. Nem tudta, hogy mennyi az idő, fulladozni kezdett, négykézláb kúszva jutott el az ajtóig, de aztán elájult. Rossano Brazzi, aki éppen a hallban tartózkodott, mentette meg a színésznő életét.

Lángoló emlékek

A színésznő rendszeresen naplót ír, amelyet minden év végén felgyújt. Furcsa szokását egy interjúban azzal magyarázta, hogy a naplójában leírt információk csak rá tartoznak.

Magyar lány lett a menye

Nagyobbik fia, Carlo Bécsben ismerkedett meg a népszerű magyar hegedűművésznővel, Mészáros Andreával, akit 2004-ben Magyarországon vett feleségül. A polgári szertartást Genfben, az egyházi esküvőt pedig a budapesti Szent István Bazilikában tartották.

Különleges Oscar-díjas kapcsolat fűzi Gregory Peckhez

1963-ban, ő adta át a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat Gregory Pecknek a Ne bántsátok a feketerigót! című filmben nyújtott alakításáért. 28 évvel később, 1991-ben pedig Peck adta át az Oscar-életműdíjat a színésznőnek.

Nagyobb étvágya van, mint Audrey Hepburnnek

A színésznőt és férjét egyszer meghívták Audrey Hepburn házába, amikor a svájci Burgenstockba látogattak 1957 karácsonyán. A vacsora saláta volt, sajttal és egy kis áfonyalekvárral. Loren azt hitte, ez csak az előétel, de miután leszedték az asztalt, Hepburn felállt az asztaltól, és azt mondta, túl sokat evett. Loren nagyon éhes maradt, és végig csak arra tudott gondolni, hogy ha hazaér, egy szendviccsel csillapítja éhségét.

Ha nemcsak arra vagy kíváncsi, hogyan nézett ki, hanem arra is, hogy milyen jókat mondott Sophia Loren, olvasd el a legjobb idézeteket tőle a galériánkban!