A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel
Be kell valljam, felnőtt fejjel már kifejezetten szeretem a sóska savanykás ízvilágát. Arról nem is szólva, hogy egy idő után már nem feltétlen az a prioritás, hogy mely ételeket szeretem, inkább az, hogy melyek azok, amelyek táplálóak, gazdagok tápanyagokban, vitaminokban, és összeségében hozzájárulnak az egészséghez.
A sóska pedig ezeknek a kritériumoknak mind megfelel, hiszen rendkívül gazdag tápláló összetevőkben, tápanyagokban, és bizony a fogyókúránkat is támogatja, ezentúl pedig hozzájárul a szív működéséhez, csökkenti a koleszterin- és a triglicerdszintet, ez pedig a vérnyomásunk szempontjából is rendkívül jó hír.
Rendkívül gazdag vitaminokban
Jótékony hatása elsősorban annak köszönhető, hogy rendkívül gazdag vitaminokban, sőt ez olyannyira igaz, hogy rengeteg C-vitamin, A-, B1-, B2-, és B9-vitamin található benne, ezentúl gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, nátriumban és vasban is. Így fogyasztása mindenképpen ajánlott, nem véletlen, hogy gyógynövénynek is számít az adott élelmiszer.