JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Intim gőzöléssel kapcsolódj a nőiességedhez!

Borítókép: Intim gőzöléssel kapcsolódj a nőiességedhez! Forrás: Canva (Ron Lach, greenp)
A intim gőzölés olyan, mint az alvázunk szaunázása. Ez egy természetes gyógymód, amely a hüvelyt és a méhet igyekszik megtisztítani a gyógynövényekkel átitatott gőz használatával.

Villámgyorsan terjed a TikTokon egy megosztó eljárás: a hüvelygőzölés. Több mint 120 millióan nézték meg a #yonisteam hashtaget a közösségi média platformon, miközben Kyleigh James, a kismedencei gőzölés szakértője által a közelmúltban közzétett videó a gyógyfürdő-szerű kezelést használja méregtelenítésére. A videón látható, amint egy vízforralóban vizet forral, és egy tálat megtölt virágszirmokkal és gyógynövényekkel, amelyeket hamarosan ellep a forrásban lévő víz. A nadrágot és a fehérneműt levetve egy törülközőt köt a derekára, mielőtt letérdelne a tál fölé, hogy az illatosított gőz lényegében megtisztítsa a hüvelyét négyéves kapcsolatától.

A hölgy ugyanis a szakítás utáni időszak befelé fordulását éli meg, kigőzöli magából az elmúlt éveket, amiket a kapcsolatban töltött.

Mi az a hüvelyi gőzölés?

A hüvelyi gőzölés olyan, mint az alvázunk szaunázása. Ez egy természetes gyógymód, amely a hüvelyt és a méhet igyekszik megtisztítani a gyógynövényekkel átitatott gőz használatával.

Nem csak szakítás vagy szülés után javallott ez az ősi módszer; a valódi női természetünk és az intimitásunk megéléséhez is segít ez a rituálé. A meleg gőz simogatása által, növényi medicinák gondoskodó ölelésében megpihenhetünk, akár meditálhatunk is. Lehet ez egy énidő, egy szokás vagy rítusnak, rituálé, amit akár a holdálláshoz igazodva is érdemes alkalmazni.

Milyen előnyei vannak a hüvelyi gőzölésnek?

A hüvelyi gőzölésnek számos állítólagos pozitívuma van. A hüvely és a reproduktív traktus megtisztítása mellett állítólag szabályozza a menstruációt és a hormonokat, enyhíti a menstruációs görcsöket, és segít a medencefenéki problémáknál. Néhányan, akik támogatják a gyakorlatot, azt is állítják, hogy enyhíti a stresszt, a depressziót, az aranyeret, a fertőzéseket, a meddőséget, a fejfájást, a fáradtságot, az emésztési problémákat és az általános fájdalmat.

Biztonságos a hüvelyi gőzölés?

Bár a hüvelyi gőzölést otthon is meg lehet tenni egy gyógynövényekkel átitatott vízgőzzel, vannak, akik attól tartanak, hogy a túlmelegedett hüvely tökéletes környezetet biztosíthat a gombás fertőzéseket és más hüvelyi fertőzéseket okozó baktériumok számára. Mivel nincsenek orvosi irányelvek a hüvely otthoni gőzölésére – és az internet nagyon ellentmondásos hely –, javasoljuk, hogy konzultálj orvossal, mielőtt alkalmaznád.