Így tartsd frissen magad egész héten át! 10 tipp

Borítókép: Így tartsd frissen magad egész héten át! 10 tipp
Egyszerű tippek a fáradtság ellen, amelyekre talán nem is gondoltál volna!

1. Több (természetes) fényt!

Minden lakás és munkahely más, de ha besüt a napocska az ablakon, akkor engedd be! Ha reggel találkozol a napfénnyel, máris könnyebben ébredsz.

2. Iktasd ki a szundi gombot

Ez természetesen a túlalvás elkerüléséhez is hasznos. A szundi gomb öl, butít és nyomorba dönt! Mi például inkább beállítjuk a vekkert mondjuk 6-ra és fél 7-re; így 6-kor tudjuk, hogy félórát még boldog félálomban tölthetünk.

3. Napüdvözlet...

A napüdvözletet az indiai mesterek is az egészségmegőrzésre, felfrissülésre találták fel! De bármilyen ászana, meditáció, légzőgyakorlat megteszi, akár 5 perc befelé figyelés is! Apropó: ne felejts el néhefelállnimunka közben is.

4. Reggelizz fehérjét!

Mi is rajongunk a palacsintáért, de nem reggel!A fehérjetartalmú reggeli bizonyítottan felfrissít (ráadásul sokáig nem leszel éhes utána).

5. Ne vacsorázz túl későn.

Próbálj meg megegyezni magaddal abban az időpontban, ami után már szó sem lehet falatozásról. Lehet ez este 7 vagy 9 is akár. Ha mégis nagyon éhes vagy, egyezz ki egy gyümölcsben.

6. Tarts rendet az íróasztalodon

A sok fölösleges tárgy csak fáraszt és akadályoz. Teremts magadnak több teret és energiát azzal, hogy rendet tartasz a munkaterületeden! Ha csak hetente egyszer szortírozol, már azzalis óriásit dobsz a közérzeteden.

7. Igyál sok vizet!

Ezt már rengetegszer említettük– úgy tűnik, a rendszeres folyadékfogyasztás az egészség egyik legfontosabb titka. Például ha mától odafigyelsz és felhajtasz naponta másfél liter vizet vagy herbateát, már a második naptól érezhetően csökkenhet a fáradtságérzeted!

8. Válogasd meg a barátaidat

Járj össze gyakrabban azokkal a barátaiddal, akik feldobnak, feltöltenek, megnevettetnek, és akikkel lehet akár aktív programot is csinálni. Erre valók– és te is erre vagy való nekik. :)

9. Illatosíts illóolajjal

Egy kis rozmaring- vagy borsmentakivonat azonnal frissítőleg hat rád. Használd ezeket rendszeresen: nincs bennük semmilyen ártalmas anyag és simán kiváltják a délutáni kávét.

10. Feküdj le időben!

A legjobb, ha minden nap kábé ugyanakkor mész aludni, de ez sokunknak változatos okokból nem sikerül. Már az is segít, ha megpróbálod betervezni, hogy aznap mikor fekszel le– például a másnapi menetrendedhez igazodva. Az sem árt, ha tudod, hogy mikor kezdesz filmet nézni vagy mesét olvasni a gyereknek vacsora után!

Még több energetizáló tipp... KATT!

Fotók: Pinterest