JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Csak rajtad múlik: A legjobb hangulatjavító tippek

Borítókép: Csak rajtad múlik: A legjobb hangulatjavító tippek
Miért van az, hogy valaki mindig félig tele látja a poharat, van aki épp ellenkezőleg, mindig félig üresen?

Mi befolyásolja leginkább a hangulatotokat? Számít az, hogy süssön a nap, legyen kék az ég vagy ezek nem számítanak, hanem mindig a veletek való pozitív vagy negatív történések határozzák meg a belső mosolyotokat?


Fotó: Photl.com

Miért van az, hogy valaki mindig félig tele látja a poharat, van aki épp ellenkezőleg, mindig félig üresen? Hogyan lehet, hogy néhányan mindenben meglátják a jót, mások pedig a jóban is a rosszat keresik? Igen, biztosan meghatározó a személyiségünk, de higgyétek el, sokat javíthatunk a helyzeten magunk is. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze nektek, amikkel átvészelhetjük a hullámvölgyeket, még esős időben is.


- A legfontosabb önmagunk elfogadása. Ezt nem lehet túl sokszor hangsúlyozni, hiszen aki önmagával sincs kibékülve, hogy tudna mások felé fordulni?

- A kiegyensúlyozott ember ismeri saját jó és rossz tulajdonságait, azon dolgozik, hogy az előbbieket erősítse, míg a utóbbiakat gyengítse.

- Amit nem tudunk megváltoztatni, azon nem érdemes aggódni.

- Minden helyzetben tudjuk felismerni a lehetőséget. Például hasznos a társaságban töltött idő, de jó néha egyedül lenni, mert ez is maradandó értékeket hordoz.

- Tanuljuk meg értékelni, amink van. Ha a saját lehetőségeinkben látjuk meg az értéket, tudunk élni az alkalmakkal.

- Születésnapjainkon ne az idő múlásán elmélkedjünk. Az időt az emberiség találta ki. Mindig csak az számít, belül mit érzünk, ott mennyire vagyunk fiatalok.

- Ne mondjuk, hogy nem érünk rá. A sorrendet mindig mi állítjuk fel, azt tesszük az elejére, amit a legfontosabbnak ítélünk. Úgy állítsuk sorba a teendőinket, hogy bátran vállalhassuk is a listát.

- Mosolyogj a világra, hogy az is visszamosolyoghasson rád. Ha felvidítjuk a környezetünk, mi is vidámak leszünk.

- "A harag olyan sav, mely több kárt okoz annak, amiben tárolják, mint annak, amire öntik." (Mark Twain)

- Nem tudunk mindenkinek megfelelni, így legjobb, ha csak magunknak felelünk meg.

- Tegyük meg bátran, amit szeretnénk, mert ha rosszul sül el, ha jól, mindegyikből okulhatunk, de ha nem tettük meg, egész életünkben bánni fogjuk.

Legyen szép napotok!

Még több napsütéses tipp ide kattintva!