Légy boldogabb tíz perc alatt!

Borítókép: Légy boldogabb tíz perc alatt!
Összeállításunkban azok osztják meg velünk trükkjeiket, akik jelest kaptak boldogságból!

Hogyan lehetünk tíz perc alatt boldogabbak, jobb kedvűek? Nos, vannak néhányan, akiknek biztos hangulatjavító eszközeik vannak, amelyek – állításuk szerint legalábbis – mindig minden körülmények között működnek. Lássuk, melyek ezek és vajon nálunk beválhatnak-e? Győzzük le a télvégi depressziót!


Fotó: Martin Hricko/500px.com

1. Minden reggel, ébredés után megbeszélem magammal, hogy mennyire szeretnék boldog lenni aznap. Végül is, ez csak rajtam múlik. Nap közben, ha valami kellemetlent tapasztalok, ami elronthatja a kedvemet, tartok néhány perc szünetet, hogy emlékeztessem magam a reggeli döntésemre. (Alexandra Watson, életvezetési tanácsadó; www.alexandrawtason.com)

2. Soha nem indulok neki a napnak parfüm nélkül. Kedvenc illatom mindig ott lapul a táskámban, és ha hangulatjavításra van szükségem, fújok egy kicsit a csuklómra belőle. A finom illatoktól egyszerűen jobban érzem magam – a parfüm az egyik legnagyobb szenvedélyem! (Gretchen Rubin, írónő; www.happiness-project.com)

3. Nekem a jó öregek musicalek mindig beválnak, ha rossz a kedvem. Reggelente gyakran teljes hangerőn bömböltetem – és éneklem is – a Chicago vagy A muzsika hangja valamelyik betétdalát. A családom nem igazán értékeli, de ez én napom garantáltan jó lesz tőle. (Ali Harris, írónő)

--pagebreak--


Fotó: Riccardo Vitali/500px.com

4. Csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy minden gondunkat-bajunkat-problémánkat belepakoljuk egy léghajó kosarába. Oldozzuk el a léghajót, és nézzük, ahogyan tovaszáll a gondjainkkal, egészen addig, amíg el nem tűnik a látóhatárról. (Dr. Malcolm VandenBurg, orvos, tréner)

5. Én egyszerűen csak lélegzem! Sajnos a modern kor egyik legnagyobb hibája, hogy az emberek elfelejtettek felszabadultan, alaposan lélegezni. Javaslom, hogy reggelente kenjünk szét a tenyerünkön néhány csepp élénkítő hatású illóolajat (citrom, rozmaring, eukaliptusz, stb.), tegyük a kezeinket az arcunk elé, és lélegezzünk hosszan, mélyeket (ötig számolva belélegezni, hétig számolva ki). Este ismételjük meg a gyakorlatot nyugtató, lazító hatású illóolajokkal (levendula, jázmin, stb.)! (Amber Macintosh, jógaoktató)

6. Boldogságunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy elfogadjuk azt, ami "van." Ha stresszesek, elégedetlenek, rosszkedvűek vagy bánatosak vagyunk, az mind abból fakad, hogy tiltakozunk az ellen, ami "van." Arra vágyunk, hogy valamit meg nem történtté tegyünk vagy varázsütéssel megszüntessük a kellemetlen helyzeteket. Ismerd el, hogy ez lehetetlen, fogadd el, hogy most rossszul érzed magad, vegyél tudomást a negatív érzelmeidről, majd engedd el őket és lépj tovább! (Garaham Price, pszichológus)