JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Aranyérrel nyaralni? Hogy nem válik nyomasztóvá a régóta várt pihenés?

Borítókép: Aranyérrel nyaralni? Hogy nem válik nyomasztóvá a régóta várt pihenés? Forrás: Getty Images (Natalia Kopyltsova)
Az aranyér tünetei közé tartozhat a végbél körüli viszketés, égés, duzzanat és fájdalom. Ezen tünetek és súlyosságuk egyénenként eltérőek lehetnek. A nyaralás során az aranyér okozhat kellemetlenséget. Mire kell figyelnünk, ha aranyérrel indulunk vakációzni?

Az aranyeres panaszok általában azoknál jelentkeznek, akiknek a végbélnyálkahártyájában vagy a végbélben lévő hajszálerek túlzottan kitágulnak vagy duzzadnak. A leggyakoribb okok közé tartozik a hosszabb ideig tartó vagy gyakori székrekedés, a hosszabb ideig tartó ülő életmód, a terhesség, az elhízás és a genetikai hajlam.

“A nyári hőség, a kánikula és a magas páratartalom miatt az aranyér tünetei súlyosabbá válhatnak, ezért ilyenkor különösen fontos odafigyelni az egészséges szokásokra.” - mondja dr. Bánfalvi Péter. “A szabadság együtt jár az életmód, illetve az étkezési és székelési rutin hirtelen megváltozásával, és mindez sajnos fokozhatja az aranyeres panaszokat.”

A lenti galériában megmutatjuk, hogy milyen tanácsok betartásával előzhetjük meg a nagyobb bajt:

Forrás: Dr. Bánfalvi Aranyér Központ

Nézd meg a lenti galériánkat is! 8 tipp, amitől kifejezetten szép lehet a WC-d!