6 alacsony glikémiás indexű étel: fogyókúra esetén is érdemes erre figyelni!

Alacsony glikémiás indexű ételek
Az alacsony glikémiás indexű ételek lényege, hogy sokkal lassabban emésztődnek, így hosszabb ideig képesek fenntartani az energiát, melyet biztosítanak. Ennek köszönhetően pedig lassan emelik meg a vércukorszintet, illetve ezek az ételek viszonylag magas rost- és fehérjetartalommal is rendelkeznek, így laktatóbbak is, így hosszabb távon kevesebb étel fogyasztása is elegendő lesz, hiszen nem leszünk állandóan éhesek.

A glikémiás index az élelmiszerek szénhidráttartalmának hatását méri a vércukorszintre: minél alacsonyabb az érték, annál kisebb az élelmiszer vércukorszint-emelő hatása. Az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása segíthet stabilizálni a vércukorszintet, csökkenteni a cukorbetegség kockázatát, javítani az anyagcserét, és hosszabb távon segíthet fenntartani az egészséges testsúlyt, és elősegíti a diétás folyamatokat is, így fogyókúra esetén érdemes odafigyelni arra, hogy elsősorban ilyen jellegű ételeket fogyassz. Az alábbiakban pedig olyan ételeket hoztunk, amelyek alacsony glikémiás indexel rendelkeznek. Ezek az ételek méltán kapnak helyet az egészséges, fogyókúrás étrendekben, mivel rengeteg előnnyel járnak az egészségre nézve.