5 „fájdalmas” dolog, ami megtörténik a testeddel, miután elmúltál 25 éves

Borítókép: 5 „fájdalmas” dolog, ami megtörténik a testeddel, miután elmúltál 25 éves Forrás: Pexels/Maria Helena Mazuroski
Egy bizonyos kor felett ezekkel számolni kell. A Joy.hu cikke

Mire 25 éves lesz az ember, nagyjából megismeri a teste működését, milyen tüneteket produkál, ha túlterheli magát vagy épp mire van szüksége egy fárasztó hét után. Vannak azonban bizonyos mérföldkövek az öregedésben, ami olyan változásokkal jár, amire nem biztos, hogy fel vagy készülve. 25 év felett az alábbi „fájdalmas” dolgokkal kell számolnod:

Lelassul az anyagcseréd

Persze mindig vannak kivételek, de a legtöbb ember bizony megérzi, hogy 25 felett már nem úgy működik az anyagcseréje, mint előtte. És ez azt jelenti, hogy míg 18 évesen szinte azt ehettél, amit csak megkívántál, nem látszódott meg rajtad, most viszont nagyobb erőfeszítésre van szükséged ahhoz, hogy megtartsd az alakodat.

„Ez részben a hormonális változásoknak köszönhető, részbe pedig annak, hogy az életkor előrehaladtával izomtömeget veszítünk”

– mondta Ariane Resnick táplálkozási szakértő a Popsugar magazinnak. A szakértő azt javasolja, hogy vizsgált meg az élelmiszereket, amiket eszel, csökkentsd a feldolgozott ételek listáját és növeld a teljes értékű kaják mennyiségét. Na és persze sport sem elhanyagolható szempont!

A folytatást a galériában találod!

Forrás: YourTango