Október az új január: 3 tipp, amivel elkerülhető a sportsérülés

Borítókép: Október az új január: 3 tipp, amivel elkerülhető a sportsérülés Forrás: Canva (macniak)
Mindenkinél eljön a pillanat, mikor eldönti, sportosabban fog élni, a testmozgást a napi rutin részévé teszi. Ez dicséretes dolog, de érdemes néhány jó tanácsot megfogadni, mielőtt belevágunk az új projektbe. Hoztunk három tippet, amivel elkerülhető a sportsérülés.

A sportsérülések leggyakrabban a bemelegítés és/vagy nyújtás hiányából, vagy abból fakadnak, hogy az izmok még nem erősödtek meg az adott tevékenységhez és túlságosan megterheljük őket.

3 tipp, amivel elkerülhető a sportsérülés

1. Krónikus betegség, szívbetegség családi halmozódása, vagy 40 évesnél idősebb kor esetén, ha egy ideje már nem sportoltunk, tanácsos orvosi kivizsgálásra menni mielőtt intenzív edzésbe kezdünk.

2. Fel kell mérnünk saját képességeinket és ennek megfelelően kell lépésenként célokat kitűzni. Hiába szeretnénk lefutni a félmaratont, ha a saroknál már lihegünk, be kell látni, fel kell ismerni, hogy milyen fokozatok szerint juthatunk egyre közelebb a végső célhoz. Saját képességeink határainak a figyelembevételével a sportsérülések csökkenthetőek.

3. A súlyos sportsérülések kialakulását megelőzhetjük a gyakorlatok előtti bemelegítéssel, és a sporttevékenység utáni levezető gyakorlatokkal. A bemelegítés részeként végzett nyújtógyakorlat fokozza az izmok vérellátását, növeli a rugalmasságát, és csökkenti új sérülések kialakulási esélyét, vagy régebbi sérülések romlását.

Ne feledjük azonban, hogy nyújtást csak akkor végezzünk, ha már az izmok bemelegedtek.

Minden olyan izomcsoportot mozgassunk át, amit a sporttevékenység alkalmával használni fogunk. Laza levezetés után kevésbé lesznek az izmaink merevek és fájdalmasak. A levezetés segít a sportolás alatt felhalmozódott salakanyagok eltávolításában, valamint tápanyaggal és oxigénnel tölti fel azokat.

Ettől függetlenül sajnos előfordulhat, hogy mégis bekövetkezik a baj, de nem kell kétségbe esni.

A sportolni vágyók számára nélkülözhetetlen könnyen használható, felhasználóbarát gyógyászati segédeszköznek számít a többször felhísználható hűtő és melegítő géltasak, amely a mindennapi sporttevékenység során bekövetkező sérülések kezelésére nyújtanak megoldást.

DermaPlast - hűtő és melegítő géltasak - Kattins a képre és tudj meg többet!

A DermaPlast® Active termékcsalád kényelmes és optimális megoldást kínál húzódás, zúzódás vagy ficam esetén. A termékek két kategóriába sorolható: hidegterápia és melegterápia. Használható edzés előtt a sérülések megelőzésére, edzés közben a maximális teljesítmény érdekében, valamint edzés után a kisebb sportsérülések enyhítésére

A márka tulajdonosa a 200 éves múltra visszatekintő PAUL HARTMANN AG. A HARTMANN. Az eszközök kizárólag patikában kaphatóak elérhető áron.