13 étel, amely segíti a szervezetet a kollagéntermelésben
Forrás: Pexels/Engin Akyurt
A kollagénben gazdag ételek, például a csirke és a kollagéntermelést elősegítő ételek fogyasztása jótékony hatással lehet a bőrre és az általános egészségi állapotra.
Kollagén étrend-kiegészítő vagy étel formájában
„Az étrend meglepően nagy szerepet játszik a bőr megjelenésében és fiatalságában” – mondja Krista Goncalves, a CHN okleveles holisztikus táplálkozási szakértője. „És mindez a kollagénen múlik.”
A kollagén az a fehérje, amely a bőr szerkezetét és rugalmasságát adja. Sokféle kollagén létezik, de testünk főként az 1-es, 2-es és 3-as típusból áll. Ahogy öregszünk, évről évre kevesebb kollagént termelünk – ebből adódik a ráncosodásra és a bőr elvékonyodására való hajlam, ahogy nő az életkorunk. Ez egy természetes folyamat, tenni nem tudunk ellene, azonban különböző ételekkel és étrend-kiegészítőkkel segíthetjük szervezetünket.