A tudomány szerint ez a híresség világ leghelyesebb férfija: te mit gondolsz?

Borítókép: A tudomány szerint ez a híresség világ leghelyesebb férfija: te mit gondolsz? Forrás: Victor Boyko/Getty Images
Minden évben megválasztják a világ legjóképűbb férfiját, azonban nemrég a tudomány is beszállt, és elmondta véleményét. Mutatjuk, kit ítéltek szinte tökéletesnek!

Bár egyénenként jelentősen eltér, ki kit tart kifejezetten jóképűnek, a tudomány nemrég egy régi-új technikát alkalmazva kutatta, melyik férfi rendelkezik a legtökéletesebb arccal. A teszt során hollywoodi hírességet fotóit vizsgálták az ókori görögök szépségstandardjával, az aranymetszéssel. A golden ratio, vagyis az aranymetszés vagy aranyarány már az ókor óta megjelenik a művészetekben, ez az arányosság pedig a szimmetria és az asszimmetria tökéletes egyensúlyának tekinthető, és fellelhető a természetben (például a csigák házán) vagy az emberi testen is.

Dr. Julian De Silva plasztikai sebész, hogy kiderítse, melyik ismert férfi arca tekinthető tökéletesnek, egy számítógépes programhoz fordult, hogy az az aranymetszés segítségével megállapítsa. Az eredmények összesítése után Dr. Julian De Silva összeállított egy top 10-es listát arról, hogy a program kit ítélt a leghelyesebb férfijának.

A következőkben kiderül, melyik híresség lett a világ leghelyesebb férfija a tudomány szerint!

10. Ryan Gosling

Dr. De Silva szerint Ryan Goslingnak volt az összes híres férfi közül a legtökéletesebb orra, de az ajkai miatt lepontozta a rendszer. Összesítve 87,48%-ot ért el.

Forrás: Todd Owyoung/NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images
Ryan Gosling legújabb filmjében nem mást, mint Ken babát fogja alakítani.

9. Kanye West

Bár Kanye Westet ritkán emlegetik a kifejezetten jóképű férfiként, a listán a 9. helyet érte el álla és szemei elhelyezkedésének köszönhetően. 87,94%-ot ért el összesítésben.


8. Idris Elba

A színésznek szinte teljesen tökéletes az álla az aranymetszés szerint és a szemei elhelyezkedése is kimagasló százalékot ért el. Összeredményét csak orra és ajkai húzták le, így 88,01%-ot ért el.


7. David Beckham

Sokak kedvencét orrformája és szemei elhelyezkedése pontozta le, azonban álla és ajkai szinte tökéletesnek bizonyultak. A top 10-es listán ő büszkélkedhet a legtökéletesebb állal, összesen 88.96%-ot ért el.


6. Hugh Jackman

Dr. De Silva szerint Hugh Jackman 54 éves kora ellenére is lenyűgöző, hogy bekerült a top 10-be, ez is azt bizonyítja, milyen nagyszerű adottságokkal rendelkezik. Az ő orra is szinte legtökéletesnek bizonyult, ajkai és szemei elhelyezkedése azonban lehúzták az összeredményt, így 89,64%-ot ért el.

Forrás: Getty Images: Taylor Hill/FilmMagic
Hugh Jackman kora ellenére is előkelő helyezést ért el.

5. George Clooney

Sokak szerint ő a legjóképűbb férfi a világon, de az aranymetszés szerint csupán az ötödik. 60 év felett pedig mindenképp elismerésre méltó, hogy George Clooney 89,91%-ot zsebelt be magának.


4. Brad Pitt

Brad Pitten sem fog az öregség, sőt! Csupán orra formája miatt pontozta le a rendszer, így 90,51%-ot ért el.


3. Bradley Cooper

Szemei elhelyezkedése, álla, valamint ajkai miatt igen sok pontot kapott, ezzel pedig Bradley Cooper dobogós helyet ért el a különleges listán. Arca és orra formája miatt pontozta le a rendszer, összesítve azonban így is 91,08%-os lett az eredmény.

2. Henry Cavill

Szoros volt a verseny, azonban Henry Cavill került a dobogó második fokára. Összesítve az ő homloka bizonyult a legtökéletesebbnek, csak szemei elhelyezkedésén ment el a verseny az első helyért. Összesen 91,64%-ot ért el.

1. Robert Pattinson

Bár sokak között megosztó, az Alkonyat és a Batman sztárja érte el az első helyezést, azaz a tudomány szerint ő bizonyult a leghelyesebb hollywoodi férfinak! A legtöbb pontot az álla kapta, a legkevesebbet pedig ajkai. Összesítve 92,15%-ban mondhatjuk tökéletesnek a tudomány szerint.

Forrás: Gareth Cattermole/Getty Images for Warner Bros.
A világ leghelyesebb férfija a tudomány szerint nem más, mint Robert Pattinson.