JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Partibohócból a világ leghíresebb farkasa: Hugh Jackman

Borítókép: Partibohócból a világ leghíresebb farkasa: Hugh Jackman Forrás: Getty Images
Kétségkívül napjainkban is az egyik legismertebb, legnépszerűbb és évek óta töretlenül a legjóképűbb színész Hugh Jackman.

Minden idők egyik legnagyobb szuperhős megformálójaként tekintenek rá, és alig akad ember a Földön, aki ne tudná, hogy ő a Farkas. Ám ez a szakmai kiválóság a hétköznapokban is jeleskedik: szerető és példamutató férj, csodálatos apa és jótékonykodó lélek.

Hugh Michael Jackman a New South Wales-i Sydney-ben érkezett meg a világra 1968. október 12-én. Szülei Grace McNeil és Christopher John Jackman, akik angolok és 1967 -ben Ausztráliába költöztek, ezért Jackman ausztrál állampolgársága mellett brit állampolgársággal is rendelkezik. A hithű keresztény szülőknek Hugh volt az ötödik gyermeke.

Szülei nyolc éves korában elváltak, Jackman pedig Ausztráliában maradt édesapjával és két testvérével, míg anyja Hugh két nővérével együtt visszaköltözött Angliába. Gyermekként Jackman szerette a szabadban való tartózkodást, sok időt töltött a tengerparton, és imádott kempingezni. Középiskolás korában rögbizett, krikettezett, remekelt magasugrásban és az úszásban is. Ha ez nem lenne elég, megtanult zongorázni, hegedűzni és gitározni is, ráadásul a musicalekből tudhatjuk, hogy csodás énekes is. Szóval felmerül a kérdés: tényleg mutáns?!

Mikor a Knox Gimnáziumba járt, 1985-ben szerepelt a My Fair Lady című produkcióban. Később a Műszaki Egyetemen folytatta tanulmányait 1991-ben diplomázott kommunikációs szakon. Végül egyéves kurzuson vett részt a Sydney-i Színészközpontban, ugyanis mindig is érdekelte a színház.

A cikk folytatásáért IDE kattints!

Hogyan változott meg a színész a karrierje kezdete óta? Galériánkban megmutatjuk!