6 Barbie baba, amiket valódi, inspiráló nőkről mintáztak

Borítókép: 6 Barbie baba, amiket valódi, inspiráló nőkről mintáztak Forrás: Getty Images/Philipp von Ditfurth
A Barbie babákat sokszor éri az a kritika, hogy irreális képet adnak a nőkről a gyerekeknek, akik maguk is Barbie-kká akarnak válni. Talán ezért is döntött úgy a Barbie babákat forgalmazó cég, hogy a figurákat valódi, inspiráló személyekről mintázza, akikre bárki felnézhet.

Kicsit talán mindannyian akartunk gyermekkorunkban mi is Barbie-vá válni. Gyönyörű, sikeres, tökéletes és mindene megvan. Hosszú lábai, karcsú dereka, tökéletes arca van, és persze mindig vidám, számára csak szórakozás az élet. A valóság azonban nem ilyen, és hiába vágyunk természetellenesen hosszú lábakra, örök vidámságra és múlhatatlan szépségre. A Barbie babákat gyártó céget gyakran vádolták azzal, hogy torzítják a gyerekek elképzeléseit a valóságról.

A Barbie-k manapság nemcsak, hogy inklúzívabbak lettek sötétebb bőrű, hijabot viselő, műlábas, kerekesszékes, vagy Down-szindrómás babákkal, de számos figurát mintáztak olyan híres, elismert személyekről, akik sokat tettek a világért. Ezekre a karakterekre valóban fel lehet nézni!

Mutatunk 6 valódi személyről mintázott Barbie babát, akiknek sokat köszönhetünk!