A hét táplálkozási tippje: a legjobb gyulladásgátló ételek

Borítókép: A hét táplálkozási tippje: a legjobb gyulladásgátló ételek Forrás: getty images
A gyulladásgátló ételek jól jönnek egy kemény edzés után, melynek során megerőltetted az izmaidat. Antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően segítenek megállítani a gyulladást, ami kutatások szerint ízületi és szívproblémákat, Alzheimer-kórt, merevedési zavart és daganatos betegségeket is okozhat.

Persze nem minden gyulladás rossz. Ha a probléma akut, az a szervezeted természetes védekezési mechanizmusa a betegségekkel, sérülésekkel szemben. A krónikus gyulladás viszont hosszú távon egyáltalán nincs jó hatással az egészségedre.

Frank Hu, táplálkozási szakértő szerint a tudósok még nem biztosak abban, hogy az étrend pontosan hogyan segíthet a gyulladás csökkentésében, azonban szerinte a bélrendszer és az immunrendszer közötti erős kapcsolat miatt érdemes odafigyelni, hogy milyen ételeket eszel. A finomított szénhidrátok, cukros üdítők és feldolgozott élelmiszerek kerülését ajánlja a szakember, de fel is sorolt néhány ételt, ami jót tesz az egészségednek: