A boldog párkapcsolat titka – hány pontot tudsz kipipálni?

terapeuta,szerelem,házasság,párkapcsolat,tanács
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A párok nagy része csak 5-6 rossz év után fordul szakemberhez, és ilyenkor már nehezebb segíteni. A dédelgetett sérelmek megmérgezik a párkapcsolatokat, ezért a párterapeuták állítják: inkább egy veszekedés, mint a hallgatás!

Linda és Charlie Bloom több évtizede foglalkoznak párkapcsolati válságokkal, és nem mellesleg 46 éve élnek boldog házasságban. Tapasztalataikból mindenki okulhat, akinek van párkapcsolata az is, aki pedig még párválasztás előtt áll, annak is érdemes megfontolnia a tanácsaikat.

  • A szerelem ellentéte a közöny, vagyis minden nap dolgozni kell azon, hogy mindig egy kicsit fejlődjön a kapcsolat. Nem szabad elhanyagolni az intim pillanatokat, tudni kell a napi rohanás közepette is időt tölteni azzal az emberrel, aki fontos. Ez pusztán odafigyelés kérdése, és nem árt tudatosan megtervezni a közös programokat!
  • Gyorsan meg kell oldani a konfliktusokat, nem szabad halogatni. Idővel a sérelmek csak elmélyülnek, és sokkal nehezebb feloldani azokat.
  • Törődj magaddal, mert csak azt tudod adni a párodnak, amilyen vagy. Minél egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb vagy, annál inkább így érzi magát a partnered is.
  • Meg kell tanulni elfogadni, szeretni a másik különbözőségét, annál is inkább, mert ami nincs meg benned, de a partneredben igen, abból te is tudsz építkezni tanulni. Az emberek sokszínűek, nem szabad az apró bosszúságokra helyezni a hangsúlyt.
  • Életben kell tartani a lángot, ezért fontos, hogy rendszeresen szeretkezz a pároddal. A szex ugyanis nagyon jó eszköz az érzések kifejezésére, a vágyak megélésére.
  • Egy jó kapcsolat nem statikus, ezért ne kényelmesedj bele. A puszta jelenlét nem elég a boldogsághoz, a közös fejlődés is nagyon fontos.
  • Ha valami bánt, akkor ki kell mondani, akár a nyílt konfliktust is vállalni kell. A sérelmek dédelgetése, magadban tartása biztosan kapcsolat-gyilkos.
  • Charlie és Linda szerint a párok többsége 5-6 rossz év után fordul szakemberhez. Ne várj addig, amíg esetleg megoldhatatlanok lesznek az ellentétek.
  • Töltsetek időt kettesben akkor is, ha gyerekeitek vannak, olyan programokat iktassatok be a hétköznapokba, amelyek mindkettőtöket kikapcsolnak.
  • Tanulj megbocsátani, a neheztelés nagyon alattomosan rombolja a kapcsolatot!
Tovább olvasok
A pórusokat nem lehet összehúzni – és további bőrápolási hiedelmek

Az arcápolással kapcsolatos legelterjedtebb hiedelmek, szófordulatok nyomába eredtünk, hogy kiderítsük, valóban jól tudjuk-e, amit tudni vélünk.

Napi horoszkóp június 24.: a Bikák igaz barátként állnak valaki mellé, az Oroszlánok csakis nagy volumenű dolgokban gondolkodnak

A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Lillafüred az ékszerdoboz- szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (3. rész)

Ez az a hely, ahova bárhány alkalommal szívesen visszatérnék. Gönczy Andrea Viktória, divatszerkesztő írása

11 tipp, hogy az anyagcseréd a fogyásnak kedvezzen

Az anyagcsere az életkorral lassul, és ez egészségügyi porblémákkal, hízással járhat.

Itthon, édes itthon: a legjobb belföldi úticélok az egész családnak akkor is, ha csak 1 napotok van

Nyáron itt is meleg van, minek külföldre kacsingatni, inkább járjátok végig a családdal a legjobb strandokat, a legizgalmasabb játszótereket, pöfögjetek a legkedvesebb kisvasutakon és váltsatok jegyet a leghűsítőbb hajótúrákra.

Melyik jóképű herceget szánta neked a sors? Teszteld magad

Kislánykorunkban mind arról álmodoztunk, hogy egyszer értünk jön egy herceg, aki természetesen magas, karcsú, szőke vagy fekete, cserzett bőrű és remekül lovagol. Azóta felnőttünk… vagy mégsem? Lássuk.

Lackfi János: Rózsaszín borotvák, védelmi pénzek

Neeeem és nem akarok rózsaszín borotvát használni! Nem mintha azt gondolnám, hogy attól férfi valaki, milyen színű műanyag vacakkal húzza le a borostáját. Sosem voltam a túlzásba vitt nemi jellegű színszimbolika híve. Fárasztottak a nénikék, akik nem tudták értelmezni egy lányon a kék vagy zöld rugdalózót.

Hollywood aranykorában pokoli nehéz volt melegnek lenni

Rejtőzködés, látszatházasságok, némán szenvedő férjek és feleségek, kegyetlen stúdióproducerek – így nézett ki egy hollywoodi filmsztár élete a kezdetektől fogva... igazából majdnem napjainkig.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem