7+1 ok, ami miatt gyorsan zsírosodik a hajad: mutatjuk, mit tehetsz ellene!

Borítókép: 7+1 ok, ami miatt gyorsan zsírosodik a hajad: mutatjuk, mit tehetsz ellene! Forrás: Pexels/Moose Photos
A fejbőrünknek bizonyos mennyiségű olajat kell termelnie ahhoz, hogy hidratált maradjon, és megvédje hajunkat azáltal, hogy vékony gátat hoz létre közte és a környezet között. A túlzott faggyú azonban sok kellemetlenséget okozhat, a lelapulástól kezdve a fénytelen hajon át az irritált fejbőrig és a korpásodás problémájáig. Szerencsére, ha azonosítod a túlzott zsírosodás okát, megoldást is találhatsz rá!

A mindennapos hajmosás rendkívül bosszantó, időigényes és sokszor nehezen is kivitelezhető. Sőt, nem is feltétlen jó a hajadnak, ha minden nap megmosod, és akár ez is okozhatja a túlzott zsírosodást.

Forrás: Pexels/ Element5 Digital

Azt is érdemes figyelembe venned, hogy egészségügyi problémák vagy vitaminhiány is okozhatja a haj túlzott zsírosodását. Amit eszel, az hatással van tested minden centiméterére, egészen a hajvégekig. Például biotin-, illetve kollagéntartalmú étrend-kiegészítő ajánlott azoknak, akik szeretnék javítani a haj egészségét és dússágát. Ezen túlmenően a B-vitamin befolyásolja az ember faggyútermelésének szintjét. Fontold meg a B2-vitamin és a B6-vitamin pótlását, amelyek a faggyútermelés szabályozásával segíthetnek a zsíros haj elleni küzdelemben. Szerencsére a B-vitamin számos élelmiszerben megtalálható, beleértve a babot, a húst, a halat és néhány gyümölcsöt és zöldséget.

További okokért és lehetséges megoldásokért kattints galériánkra!