Mi köze a strandnak a swinger klubhoz?

dr almási kitti,swinger,tanácsadás,pszicho,szakpszichológus,strand
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Akárhogy is: nyáron kirakatba kerülünk. És ha szabadságra megyünk, megkísért a szabadosság is.

Ez a cikk a playboy.hu-n jelent meg először.

A tavaszi–nyári időszakban előtérbe kerül a szexualitás. Bár sokan ezt pusztán a szoknyák rövidülésével és a vállak kivillanásával magyarázzák, a folyamat ennél összetettebb. Azt lehet látni, hogy tavasszal elkezdjük a nagytakarítást és a lomtalanítást az otthonunk mellett a kapcsolatainkban is.

Bátrabban merünk belevágni az új dolgokba, és könnyebben elengedjük a régit. Mindez nemcsak a párválasztásra, hanem a szexuális szokásainkra is kihatással van. Télen az összetartás, a szeretet, a mély érzelmek, az egymásra figyelés kap nagyobb teret. Nyáron a változatos programok, utazások, új helyek felfedezése, sportok, baráti összejövetelek, kerti sütögetések kerülhetnek előtérbe.

Ebben az időszakban emiatt csökken a kettesben töltött intim idő: a párok egy része arról panaszkodik, hogy egyegy külföldi utazás során még kevesebb szexuális együttlétre kerülhetett sor, mint otthon, mert olyan fáradtak voltak a városnézés, a programok után.

strand,párcsere,segg,nő
forrás: Gian Cescon / Unsplash

Természetesen a kevesebb látnivalót kínáló helyeken ez másképp alakulhat: azzal, hogy például strandra járunk, évről évre újra el kell fogadnunk a testünket, az aktuális alakunkat, így közelebb kerülünk magunkhoz. Akik képesek erre az elfogadásra saját magukat illetően, jellemzően felszabadultabb szexuális életet élnek.

A férfiak nagy százalékban panaszkodnak arra, ha a partnerük szégyellős, nem szeretné mutatni az alakját, és még szex közben is teljesen besötétít. Ehhez képest nappali fényben, fürdőruhában járkálni más emberek között nagy kihívást jelenthet. A strandon kívül ez akár medencés bulikon, partikon is elvárt lehet. Az emberek egy része képtelen lenne részt venni ilyeneken, mert nem tudná elhinni, hogy tetszhet a teste másoknak is.

Viszont bárki ördögi körbe kerülhet a bezárkózással, hiszen mivel nem hisz el magáról valamit, ezért kihagyja a lehetőséget, aztán utána pedig fáj a szíve, mert nem próbálta meg, és a lehetőséget is elveszítette, hogy megtudja, esetleg nem is úgy van, ahogyan ő gondolta.

nő,strand,tengerpart
forrás: Glen Jackson / Unsplash

Noha nem az a cél, hogy mások pozitív visszajelzéseiből építsünk önbizalmat, mégis sokan azért választanak bizonyos társasági programokat, hogy megéljenek külső megerősítéseket saját maguk vagy a párjuk vonatkozásában. A swingerklubok évek óta közismerten lehetőséget nyújtanak a pároknak a kikapcsolódásra Magyarországon is.

Tapasztalatom szerint ennek elfogadása meglehetősen megosztja az emberek véleményét. Való igaz, hogy minden újdonság, ami a szexuális életet érinti, hozhat jót is és eltávolodást is a párok tagjai közt. Ha az egyik fél szeretne csak valamit, azt nem erőltetheti a másiknál egy idő után, viszont ha a másik nem tart vele, szétszakadhat a kapcsolat.

Mivel a klasszikus hűtlenség kapcsán is elfogadóbbakká váltak sokan, felmerült az emberek egy részében az igény arra vonatkozóan, hogy olyan formában élhessenek meg kalandokat, izgalmas élményeket, hogy annak a párjuk is szemtanúja, részese legyen. Azok a párok, akik rendszeresen járnak swingerklubokba, elragadtatással számolnak be az ott őket ért felszabadító élményekről, és arról, hogy mennyire megerősödött a kapcsolatuk attól, hogy bizonyos szempontból átmenetileg el tudják engedni a partnerüket egy ilyen helyzetben, és örülnek a másik örömének még akkor is, ha épp nem vesznek részt aktívan.

A cikk további részét a playboy.hu-n olvashatod.

Tovább olvasok
Tiniként választották az anyaságot, majd jöhetett a karrier

Persze régen nagy divat volt, hogy nagyon fiatalon szülnek a nők, mára ez már megváltozott. Összeszedtük hát azokat, akik nagyon fiatalon váltak édesanyává, mára pedig már világsztárokká váltak.

Új divat hódít, avagy legyen minden MENTES!

Ha belépünk egy boltba, hiperbe vagy bármilyen élelmiszerekkel foglalkozó egységbe, biztos, hogy azonnal feltűnik, hogy külön elkülönített rész van fenntartva az úgynevezett MENTES dolgoknak. Mert ételallergiával élni nem egyszerű és főleg nem költséghatékony. De ma már divat lett mindenből a MENTES élelmiszereket keresni.

Ebből tudtam, hogy véget ért a házasságom – elvált férfiak vallomásai

Nehéz pontosan meghatározni, mikor jön el az a pillanat, ahonnan egy házasság menthetetlenné válik. Általában utólag tisztul ki a kép.

Az olimpiai bajnoknő kiharcolta, hogy a Nike megváltoztassa szponzorációs alapelveit a terhes sportolók esetében

A hatszoros olimpiai bajnok sprinter Allyson Felix szerint a sportolónőket „többé nem szabadna büntetni azért, mert gyerekük születik”. Ezt követően a Nike megváltoztatta a terhes sportolókkal való együttműködési szerződését.

Nálam beváltak! Négy tipp makacs dallamtapadás ellen

Gyakran előfordul, hogy nem tudunk kiverni egy számot a fejünkből, pláne, ha olyan fülbemászó dalok csendülnek fel a rádióban, mint Pharrell Williams slágere, a Happy vagy akár a Baby One More Time még 1999-ből, Britney Spearstől.

Öt jel, amiből tudhatod, hogy passzív-agresszív emberrel van dolgod

Legtöbbünk a nyílt agressziót könnyen felismeri. Noha fölöttébb kellemetlen, ha valaki sérteget, lekicsinyel és rosszindulatúan kritizál minket, ilyenkor legalább tudjuk, hogy miért érezzük pocsékul magunkat. Hozzátartozóink, barátaink és kollégáink között ugyanakkor előfordulhatnak olyan emberek is, akik szintén nyomasztanak minket, de magunk sem tudjuk pontosan, miért.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem