Spanyol omlett: a legjobb reggeli (és ebéd, meg vacsora)

spanyol omlett,omlet,recept,tortilla espanola Forrás: Getty images
A spanyol omlett vagy más néven tortilla española egy egyszerű burgonyás étel, ami melegen és hidegen egyaránt finom. Gyorsan elkészíthető, és mindössze 5 egyszerű alapanyagból áll.

A spanyolok tortilla españolának vagy tortilla de patatasnak nevezik, és nem szeretik, ha omlettként hivatkoznak rá. A világban mégis ezen a néven terjedt el.

Nevezzük bárhogy is ezt az ételt, egyaránt ehető főételként, előételként, tapasként, és köretként is, húsok mellé. Önmagában is nagyon finom, de személy szerint én egy nagy adag salátával kedvelem a leginkább. Ha szívesen kipróbálnád, mutatom a receptet!

Spanyol omlett

spanyol omlett,recept,tojás,ebéd,reggeli,vacsora,tortilla espanola
Forrás: pinterest
Tortilla española - spanyol omlett

Hozzávalók

  • 600 g burgonya (hámozva, vékonyan felkockázva)
  • 1 fej hagyma (hámozva, szeletelve)
  • 2¼ csészényi olívaolaj
  • 4 tojás

Elkészítése

  1. Önts 2 dl olajat egy serpenyőbe, majd néhányszor megkeverve, nagyjából 5 percig süsd benne a burgonyát.

  2. Add hozzá a hagymát, és süsd őket további 5 percen keresztül.

  3. Üsd a tojásokat egy tába és sózd meg.

  4. Ha megsültek a zöldségek, szedd ki őket az olajból, és keverd össze a tojással, majd pihentesd 5 percig.

  5. Melegíts ¼ csésze olívaolajat egy serpenyőben, majd öntsd rá a tojásos keveréket.

  6. Egy spatula segítségével nyomkodd le a széleit, és várj addig, amíg meg nem szilárdul.

  7. Fedd le a serpenyőt egy tányérral, majd óvatosan fordítsd rá az omlettet a tányérra, és csúsztasd vissza a serpenyőbe, hogy ezt a felét is át tudd sütni. (Ha szükséges önts hozzá egy kis olajat)

  8. Süsd tovább ízlés szerint.

Fluffy omlett, a legmenőbb tojásétel: ezt edd, ha unod a rántottát!