Zöldsaláta mozzarellával és prosciutto sonkával
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
• 40 deka friss zöldsaláta (pl. galambbegy, fodros endívia, jégsaláta)
• 8 nagy paradicsom
• 4 avokádó
• 4 zacskó mozzarella
• 16 szelet prosciutto sonka
• 8 evőkanál pirított fenyőmag
• citromlé
• olívaolaj
1. A jól megmosott salátákat tépkedd össze és tedd egy nagy, de sekély tálba. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a falatkákra vágott mozzarellákat, valamint a meghámozott és felszeletelt avokádót.
2. Grillezd vagy zsír nélkül süsd ropogósra a sonkaszeleteket, aztán tördelt darabokra és keverd össze a salátával.
3. Hintsd meg az egészet pirított fenyőmaggal.
4. Locsold meg olívaolajjal és frissen facsart citromlével, ízesítsd tetszés szerinti fűszerekkel. Kínálj mellé friss, ropogós kenyeret.
Szöveg:Simándi Júlia, fotó:Olive/BBC Magazines.