A burgonyasaláta őszi változata – melegen és gazdagon

Meleg, felezett burgonya lágytojással, ropogós szalonnával, dijoni mustáros vinaigrettettel és friss kaporral. Máris izgalmasabban hangzik, mint a hagyományos majonézes változat, nem igaz?
Érdemes kipróbálnod ezt a meleg salátát, ugyanis gyorsan elkészül és remekül feldobja a borongós őszi estéket.
Meleg burgonyasaláta

Forrás: damndelicious.net
Meleg burgonyasaláta
Hozzávalók
- 6 szelet bacon (felkockázva)
- 1,5 kg sárga és pirosburgonya (vegyesen)
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. teljes kiőrlésű dijoni mustár
- 1 ek. vörösborecet
- 1 mogyoróhagyma (felaprítva)
- 2 ek. metélőhagyma (felaprítva)
- 3 ek. friss kapor (felaprítva)
- 4 lágy főtt tojás (szeletelve vagy felezve)
- só és bors
Elkésztése
- Pirítsd meg egy serpenyőben a szalonnát, majd szedd papírtörlőre és tedd félre.
- Egy lábosba önts egy kevés vizet, sózd meg és héjastól párold meg benne a burgonyákat.
- Egy nagy tálban keverd össze a mustárt, az ecetet, a felaprított hagymát, metélőhagymát és kaprot, majd ízesítsd sóval, borssal.
- Add hozzá a megfőtt burgonyát és a szalonnát, keverd össze, majd tedd a tetejére a tojásokat.
Tálalásra kész!
Forrás: damndelicious.net