Repetabiztos tíz perces kukoricaleves

Borítókép: Repetabiztos tíz perces kukoricaleves Forrás: Unsplash/ Toa Heftiba
Egyik hétvégén az anyukámnál voltam, aki ipari mennyiségben főzött kukoricát. A baj csak az volt, hogy sem elég édesek, sem pedig elég puhák nem voltak. De mivel ételt nem szeretünk kidobni, úgy döntöttem készítek belőle valamit, ami kicsit dob majd az élvezeti értékén. És meg kell mondjam, akkorát dobott, hogy azóta hetente készítem el ezt a kukoricalevest.

Semmi extra nincs benne, mégis jobban ízlik, amit akkor random összecsaptam belőle, mint azok a kukoricalevesek, amiket korábban kóstoltam, ezért úgy gondoltam veled is megosztom ezt a receptet, míg tart a kukoricaszezon.

Kukoricaleves pár perc alatt

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 250 g kukorica
  • 6-7 dl alaplé
  • 1/2 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 1 csipet római kömény
  • só (ha az alaplé sótlan lenne)
  • 1 dl tejszín vagy joghurt

Elkészítése

  1. Tedd egy lábosba az olajat és a vajat, majd dinszteld meg a hagymát.

  2. Ezután mehet bele a kukorica, majd pár perc pirítás után a választott fűszerek.

  3. Ha már érzed illatukat, öntsd fel forrásban lévő alaplével, takard le, és főzd néhány percig.

  4. Öntsd bele a tejszínt vagy a joghurtot (mindkettővel isteni), hagyd, hogy még egyet rottyanjon a leves, majd turmixold le.

  5. Én ilyenkor át szoktam szűrni a kukoricalevest egy apró lyukú szűrön, de természetesen nem kötelező.

  6. Tálald reszelt sajttal, ropogós sült baconnel és/vagy nachosszal.

Grillezett vajas kukorica lépésről-lépésre