Repetabiztos tíz perces kukoricaleves

Repetabiztos tíz perces kukoricaleves
Forrás: Unsplash/ Toa Heftiba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egyik hétvégén az anyukámnál voltam, aki ipari mennyiségben főzött kukoricát. A baj csak az volt, hogy sem elég édesek, sem pedig elég puhák nem voltak. De mivel ételt nem szeretünk kidobni, úgy döntöttem készítek belőle valamit, ami kicsit dob majd az élvezeti értékén. És meg kell mondjam, akkorát dobott, hogy azóta hetente készítem el ezt a kukoricalevest.

Semmi extra nincs benne, mégis jobban ízlik, amit akkor random összecsaptam belőle, mint azok a kukoricalevesek, amiket korábban kóstoltam, ezért úgy gondoltam veled is megosztom ezt a receptet, míg tart a kukoricaszezon.

Kukoricaleves pár perc alatt

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 250 g kukorica
  • 6-7 dl alaplé
  • 1/2 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 1 csipet római kömény
  • só (ha az alaplé sótlan lenne)
  • 1 dl tejszín vagy joghurt

Elkészítése

  1. Tedd egy lábosba az olajat és a vajat, majd dinszteld meg a hagymát.

  2. Ezután mehet bele a kukorica, majd pár perc pirítás után a választott fűszerek.

  3. Ha már érzed illatukat, öntsd fel forrásban lévő alaplével, takard le, és főzd néhány percig.

  4. Öntsd bele a tejszínt vagy a joghurtot (mindkettővel isteni), hagyd, hogy még egyet rottyanjon a leves, majd turmixold le.

  5. Én ilyenkor át szoktam szűrni a kukoricalevest egy apró lyukú szűrön, de természetesen nem kötelező.

  6. Tálald reszelt sajttal, ropogós sült baconnel és/vagy nachosszal.

Olvasd el ezt is!

Grillezett vajas kukorica lépésről-lépésre

Nézd meg a galériánkat>3 kép
Grillezett vajas kukorica lépésről-lépésre
Tovább olvasok
Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kép
9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja

Díszpárnák, csinos bögrék, burjánzó növények a lakásban. Minden női szívet megdobogtatja legalább az egyik, ám életünk párjai szívük szerint eltüntetnék mindet, amint kitesszük a lábunkat a lakásból.

Kép
Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!

Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem