Fehérjebomba vegán zöldséglepény spenóttal

vegán,szakács,Sarudi Balázs,recept,háziasszony,egészséges Forrás: unsplash
Gombás spenót kukoricás lepénnyel - ez egy egyszerű és gyorsan elkészíthető vegán recept, ami egészséges is. Lássatok hozzá!

Az Éva Magazin mentes különszámában Sarudi Balázs, vegán szakáccsal készült interjút már biztosan olvastátok, és most egy olyan receptet is megosztunk veletek, amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon is, hiszen nincs benne semmi ördöngősség. És garantátan egészséges is!

Íme a gombás spenót kukoricás lepénnyel:

Hozzávalók:

  • Csiperke gomba 30 dkg
  • Friss spenót 50 dkg
  • Fokhagyma 4-5 gerezd
  • Paradicsomszósz 3 dl
  • Kakukkfű
  • Bors
  • Citromlé
  • Cukor
  • Olaj
  • Fehérliszt 20 dkg
  • Kukoricaliszt 20 dkg
  • Tofu 20 dkg morzsolva
  • Bors
  • Kurkuma
  • Víz
  • Olaj 2 kk

Elkészítés:

A gombát olajon lepirítjuk, és amikor megszikkadt, az aprított fokhagymát és a kakukkfüvet hozzáadjuk, sózzuk, majd felöntjük a paradicsomszósszal. Hagyjuk pöfögni alacsony hőfokon. A spenótot forrásban lévő vízhez adjuk, mikor összeesik kivesszük, hideg vízbe rakjuk – így megmarad a színe. Óvatosan kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd felvágjuk és hozzáadjuk a paradicsomos szószhoz. Borsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk rá, majd egy csipetnyi cukrot adunk hozzá, végül összerottyantjuk.

A lepényhez az összes összetevőt alaposan összekeverjük, összegyúrjuk, majd folyamatos adagolással annyi vizet adunk hozzá, hogy egy folyékony massza legyen, mint egy sűrűbb palacsintatészta. Egy közepes lángon forróra hevített serpenyőben kevés olajon belekanalazunk egy adagot a masszából egyenletesen szétterítjük és kisütjük. Ha az alja már elválik az edénytől, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.Rákanalazzuk a paradicsomos gombát, és melegen tálaljuk

Jó étvágyat!