A nyár örök slágere a főtt kukorica, de ehetem, ha fogyni akarok?

kukorica, étkezés, Forrás: getty images
Nyáron az egyik legegyszerűbb étel a főtt kukorica, a strandok megunhatatlan slágerkajája, ami ugyan zöldség, ám kalória és szénhidrát tartalmát tekintve nem árt vele óvatosan bánni. Ám van pár jótékony hatása, amik miatt megéri fogyasztani!

A runnersworld.hu cikke.

A kukorica egy magas keményítőtartalmú zöldség, amelyet évszázadok óta fogyasztanak a világ minden táján. Gazdag rostban, szénhidrátban, vitaminokban és ásványi anyagokban, zsír és fehérje tartalma alacsony, ám az egészségügyi előnyei ellentmondásosak - jóllehet tápanyagokat tartalmaz, ugyanakkor emeli a vércukorszintet is.

Persze a fogyasztásának számtalan előnye van: 150 gramm kukoricában a következők találhatók:

Kalóriatartalom: 177

Szénhidrát: 41 gramm

Fehérje: 5.4 gramm

Zsír: 2.1 gramm

Rost: 4.6 gramm

C-vitamin, B1 és B9-vitamin, Magnézium, Kálium tartalma sem elhanyagolható.

Óvja a szem egészségét

A kukoricában lévő lutein és a zeaxantin kutatások szerint jótékony hatással van a szem egészségére, többek között a szürkehályog ellen is óv.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft

kukorica, növény,
Forrás: GettyImages

Így hat a vércukorszintre

A kukorica szénhidrátjainak többsége keményítőből származik - ami gyorsan növeli a vércukor szintjét, ám magas a rosttartalma, ez pedig segíthet kiegyensúlyozni a vércukorszintet.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!

Grillezett vajas kukorica lépésről lépésre