Megtaláltuk a mekis almáspite receptjét! Otthon is mennyei finom!
Neked is az almáspite illata csapja meg az orrodat, amikor belépsz a McDonald's éttermébe? Ez a finom desszert egy valódi ízorgia forrása, és számos édesszájú rajongóját nyűgözi le nap mint nap.
Minden falatja egy kulináris kaland, ahol a lágy almák és a karamellizált cukor összeolvadnak a különleges, ropogós tésztával. A Mekis almáspite nem csupán egy sütemény; ez egy élmény, amit minden ízlelőbimbónk élvez.
A mekis almáspite otthoni változatának alapja a puhára és édesre főzött ízletes zöldalma, amit leveles tésztába burkolunk, majd aranybarnára és ropogósra sütünk!
Hozzávalók:
- 3 zöld alma meghámozva, kimagozva, felkockázva,
- 1/4 csésze barna cukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt szerecsendió
- 1 csomag leveles tészta
- növényi olaj
Elkészítés:
1. lépés
Meghámozzuk az almákat, majd kimagozzuk és kicsi kockákra felvágjuk.
2. lépés
Egy közepes serpenyőbe öntjük az almát, a barna cukrot, az őrölt fahéjat és az őrölt szerecsendiót. Egy pici vízzel felöntjük és 10 percig főzzük, időnként megkeverve, amíg az alma megpuhul.
3. lépés
Vegyük le az almát a tűzről, és hagyjuk hűlni 30 percig.
4. lépés
A felolvadt leveles tésztát negyedekre vágjuk. Egy ujjal enyhén megnedvesítjük a tészta széleit. A tészta egyik felére kanalazunk egy kis almás keveréket.
5. lépés
Az almára ráhajtjuk a tészta másik részét és a széleit egy villa segítségével lenyomkodjuk.
6. lépés
Hűtőbe tesszük 15 percre, hogy megdermedjen.
7. lépés
Egy wokban növényi olajat forrósítunk fel, és kisütjük benne az almás pitét. 2-3 perc alatt aranybarnára sül és egy kicsit felpuffad. Ekkor lecsepegtetjük és törlőpapír segítségével felitatjuk a maradék olajat.
Legyen szó tízórairól, egy gyors uzsonnáról vagy egy kényelmes kávézásról, ennek az almás pitének mindig lesz helye az életünkben. Könnyen elkészíthető édesség ideális választás, ha valami finomra vágyunk, de nincs kedvünk hosszú várakozásra.