Mandarintortácskák

Borítókép: Mandarintortácskák
Gyors és egyszerű édesség a rövid téli estékre. Csak néhány hozzávaló és egy elektromos mixer kell hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (15 darabhoz): 25 deka mandulaliszt, 15 deka kukoricaliszt, 3 evőkanál sütőpor, 4 szem mandarin, 20 deka vaj, 25 deka kristálycukor

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és kenj ki egy 15 lyukú muffinformát. Keverd össze egy nagy tálban a mandulalisztet, a finomra őrölt, átszitált kukoricalisztet és a sütőport.

2. Elektromos mixerrel dolgozd bele a lágy vajat, 20 deka kristálycukrot és a 4 mandarin finomra lereszelt héját. Addig keverd, amíg sima és habos nem lesz.

3. Egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után újra verd simára. Forgasd bele a kukoricalisztet, aztán kanalazd a keveréket az előkészített sütőformába.

4. Tedd a sütőbe 15-20 percre, hogy szépen megemelkedjen és aranysárgára süljön. Hagyd a formában hűlni 5 percig.

5. 5 deka cukrot és a mandarinok kifacsart levét keverd össze alaposan, a forró sütiket szedd tálra és öntözd meg a mandarinsziruppal, amit magukba fognak szívni. Melegen kínáld.

Szöveg:Simándi Júlia, fotó:Cath Muscat/ACP Syndication.com.