Zsályás-paprikás rakott csirke

Borítókép: Zsályás-paprikás rakott csirke
Pofonegyszerű csirkés recept vasárnapi ebédhez.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):

•4, egyenként kábé 18 dekás csirkemellfilé
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 fej lila hagyma
•8 szál friss zsálya + egy kicsi a tálaláshoz
• 2 piros húsú kaliforniai paprika
• 20 deka vékonyra szeletelt provalone (vagy más, jól olvadó) sajt
• 2 marék zöldsaláta a tálaláshoz
• só
• bors

1.Az olaj felét melegítsd fel serpenyőben, és 5 perc alatt párold benne puhára a vékonyra szeletelt hagymát. Add hozzá a kimagozott, vékony csíkokra vágott paprikát és a zsályaleveleket, tegyél rá fedőt és hagyd puhulni még 5 percig. Sózd, borsozd, borítsd a serpenyőből egy tálba.

2. A csirkemelleket vízszintesen vágd ketté, hogy vékony szeleteket kapj. A maradék olajat forrósítsd fel ugyanabban a serpenyőben, és süsd meg benne a húst, egy-egy oldalát 3-4percig.

3. Mindegyik csirkedarabra kanalazz rá egy adagot a paprikás keverékből, és fedd le egy-egy szelet sajttal. Fedő alatt 1-2 percig párold.

4. Tálaláskor helyezz el a tányéron egy csirkemellet, a tetejére pedig még egyet. Öntözd meg a serpenyőben maradt szósszal, díszítsd amaradék zsályával. Kínálj hozzá natúr zöldsalátát, de illik hozzá a krumplis-pestós tészta is.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Acpsydication.com