Red velvet piskóta glutén- és laktózmentesen
Forrás: Puzzlepix StockFood
Főleg vérvörös színe miatt akkora szám a red velvet süti, de azért kétségtelenül finom is, és most megmutatjuk, hogyan készítheted el a duplán mentes változatát.
Glutén- és laktózmentes Red Velvet piskótatekercs – ahogy az éva mentes konyhája címlapján láttad!
Elkészítési idő: 40 p
Adag: 10 fő
Hozzávalók:
Tésztaalaphoz:
- 6 nagyméretű tojás (szobahőmérsékletű)
- 125 g cukor
- 2 tk. vanília kivonat
- 2 ek. piros ételszínezék (folyékony)
- 1 tk. fahéj
- 25 g kakaópor
- 25g kukoricaliszt
Krémhez:
- 580 g porcukor (átszitálva)
- 450 g növényi krémsajt pl. Violife (szobahőmérsékletű)
- 110 g laktózmentes vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 ek. vanília kivonat
Elkésztése
Tészta:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tészta elkészítéséhez öntsd a tojásokat és a cukrot egy tálba, majd robotgéppel dolgozd össze őket, míg habos és könnyű nem lesz a massza. (Ez nagyjából 5-6 perc.)
- Add hozzá a vaníliakivonatot és az ételszínezéket, a szárazanyagokat: kakaóport, kukoricalisztet és fahéjat, majd nagyon óvatosan keverd homogénre a masszát.
- Öntsd át egy sütőpapírral bélelt tepsibe és egy spatula segítségével egyenletesen oszlasd el benne a tésztát, majd süsd 10 percen keresztül.
- Ha elkészült, óvatosan tekerd fel a sütőpapírral együtt, így, ha kihűlt nem fog eltörni a tészta a tényleges feltekerésnél.
Krém
- Tedd egy nagy tálba a szobahőmérsékletű krémsajtot, a vajat és a vanília kivonatot, majd keverd össze egy elektromos habverővel.
- Kisebb adagonként, folyamatos keverés mellett add hozzá a porcukrot, míg sima nem lesz, majd pihentesd kicsit a hűtőben.
- Ha kellőképpen lehűlt, kend meg vele a tésztaalapot, majd óvatosan tekerd fel és tedd át egy tálalótálra.