
#ÉviAzÉván - Datolyás energiagolyó
Nagyon szeretem a datolyát. Felnőtt fejjel kedveltem meg igazán, gyerekként abszolút nem rajongtam érte, véleményem szerint talán azért, mert csak az "agyoncukrozott",émelyítő változatával találkoztam mindig. Az arab országokban előszeretettel fogyasztják ezt a gyümölcsöt, az élet fájának is nevezik -nem véletlenül. Nagyon magas a vitamin és fehérje tartalma, és bár eléggé kalóriadús, de pár szem pl. sportolás előtt energiával tölt fel, és könnyebben megy majd az edzés is! :)
Hozzávalók:
8 evőkanál tönkölybúza pehely vagy zabpehely
2 evőkanál kakaópor
24 db kisebb datolya mag nélkül
2 evőkanál kókusztej
1 evőkanál kókuszreszelék
A kakaóport és a zabpelyhet tegyük aprítógépbe, majd őröljük össze őket. Ezután adjuk hozzá a datolyákat, és az evőkanál vizet, majd addig őröljük, amíg ragacsos masszát nem kapunk. Ezután vizes kézzel formáljunk golyókat belőle. Igény szerint csokiba márthatjuk és díszíthetjük őket.
Szép napot kívánok nektek!
Évi
Ha tetszett a recept, KATTINTS IDE és rendeld meg Évi receptkönyvét!
Ha vega receptet keresel, íme 8 extra gyors, 3 összetevős étel!
