Borítókép: #ÉviAzÉván - Csokis-mogyorós kuglóf Forrás: Getty Images

#ÉviAzÉván - Csokis-mogyorós kuglóf

Egy végtelenül egyszerű, kevert tésztás csokis-mogyorós kuglóf reggelire vagy a családnak hétvégi desszert gyanánt.

Nagyon szeretem a törökmogyorót, ezért arra gondoltam, hogy miért ne süthetnék belőle egy kuglófot?! A mogyoróhoz remekül passzol a csoki, így nem volt más hátra, mint elővenni a kuglófformám és megsütni ezt a finomságot.

Akik szeretnék halmozni az élvezeteket,azoknak vanília fagyit vagy vanília sodót ajánlanék pluszban hozzá.

Hozzávalók egy nagyobb kuglófformához:

  • 250 gramm ch csökkentett liszt (bármilyen liszttel működik)
  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 gramm törökmogyoró
  • 80 gramm eritrit
  • 1 tk. fahéj
  • 2 dl mandulatej
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl kókuszolaj vagy olívaolaj
  • 60 gramm cukormentes tej-vagy étcsokoládé

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálba borítjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott mogyorót illetve étcsokoládét. Ezután hozzáadjuk az eritritet és csomómentesre kikeverjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, majd végül belekerül a mandulatej és az olaj is. Egynemű masszává keverjük.

Kikent kuglófformába öntjük a tésztánkat, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 50 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha tetszett a recept, KATTINTS IDE és rendeld meg Évi receptkönyvét!

Ha vega receptet keresel, íme 8 extra gyors, 3 összetevős étel!