#ÉviAzÉván - Csokis-mogyorós kuglóf
Nagyon szeretem a törökmogyorót, ezért arra gondoltam, hogy miért ne süthetnék belőle egy kuglófot?! A mogyoróhoz remekül passzol a csoki, így nem volt más hátra, mint elővenni a kuglófformám és megsütni ezt a finomságot.
Akik szeretnék halmozni az élvezeteket,azoknak vanília fagyit vagy vanília sodót ajánlanék pluszban hozzá.
Hozzávalók egy nagyobb kuglófformához:
- 250 gramm ch csökkentett liszt (bármilyen liszttel működik)
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 100 gramm törökmogyoró
- 80 gramm eritrit
- 1 tk. fahéj
- 2 dl mandulatej
- 4 db tojás
- 1,5 dl kókuszolaj vagy olívaolaj
- 60 gramm cukormentes tej-vagy étcsokoládé
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálba borítjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott mogyorót illetve étcsokoládét. Ezután hozzáadjuk az eritritet és csomómentesre kikeverjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, majd végül belekerül a mandulatej és az olaj is. Egynemű masszává keverjük.
Kikent kuglófformába öntjük a tésztánkat, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 50 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!