Borítókép: #ÉviAzÉván - Csokirajongóknak kötelező - Törökmogyorós, csokoládés pite Forrás: Halász Évi

#ÉviAzÉván - Csokirajongóknak kötelező - Törökmogyorós, csokoládés pite

Ezúttal egy fantasztikus, csupa-csokis édesség elkészítésébe avat be Halász Évi. Mindenmentes receptjeit minden pénteken megtalálod itt, az ÉvaMagazin.hu-n.

Egy igazi csupa csokis pite receptet hoztam Nektek, csokirajongóknak kötelező. Nem kalóriaszegény édességről van szó, de bármilyen családi ünnepségen megállja a helyét, nagyon látványos. Egyszerű elkészíteni, süthetitek tej- vagy étcsokoládéból is, nekem személy szerint a non plus ultra a tömény étcsokoládé. Tudom, nem mindenki szereti kesernyés íze miatt, de napi egy-két kocka étcsokoládé kedvezően hat a szívre, valamint csökkenti a vérnyomást. Ráadásul a törökmogyoró is több, fontos tápanyagot tartalmaz, komplex B vitaminokkal rendelkezik, és gazdag ásványi anyag forrás, ezen kívül kulcsfontosságú szerepe van az öregedés késleltetésében.

Egy szó,mint száz, ezért a pitéért az egész család rajongani fog majd!

Hozzávalók:

300 gramm tönkölybúza liszt (akinek nem fér bele, ch csökkentett)

150 gramm vaj vagy kókuszolaj

1 db tojás

100 gramm eritrit

fél csomag sütőpor

1 ek. tejföl

egy csipet só

A töltelékhez:

250 gramm light mascarpone sajt

400 gramm cukormentes étcsokoládé

3 dl tejszín

4 ek. eritrit

A díszítéshez pedig 200 gramm aprított törökmogyorót használtam.

Elkészítés:

Első lépésként egy nagy tálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, az eritritet, a tojást a tejfölt, a csipet sót. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd kinyújtjuk, piteformába helyezzük, villával megszurkáljuk, majd hűtőszekrénybe vagy hideg helyre tesszük pihentetni fél órára.

Amikor letelt a pihentetési idő, előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg míg kihűlt a tésztánk, utána tegyük csak bele a tölteléket.

A töltelékhez olvasszuk meg a csokoládénkat a tejszínnel kis lángon, folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen! Ha már langyos, belekeverjük a mascarponét, majd az eritritet, majd megtöltjük vele a pitét. Végül tört törökmogyorót szórunk rá.