Tojáspörkölt – akár a hétvégi maradékból

Borítókép: Tojáspörkölt – akár a hétvégi maradékból
Pár perc alatt kész, és végre elfogy a rengeteg megmaradt tojás.

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 fej hagyma
csípős porpaprika
zöldpaprika
paradicsom vagy paradicsomkrém
2deci tejföl
maradék kemény tojás
esetleg majoránna

1. Készíts pörköltalapot: a zsiradékon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, húzd félre, keverd bele a pár mokkáskanálnyi porpaprikát és a felkarikázott paprikát, valamint néhány kávéskanál paradicsompürét. Keverd össze és pici vízzel addig párold, amíg a paprika megpuhul. Ekkor össze is mixelheted – persze várj egy kicsit, amíg kihűl.

2.Keverd bele a tejfölt, tedd vissza a tűzre, és óvatosan, hogy ne törjön össze, forgasd bele a nagyobb darabokra vagy vastagabb karikákra vágott kemény tojást. Sózd meg, melegítsd össze, kóstold meg – ha gondolod, még ízesítheted csipetnyi majoránnával. Tésztaköret jó hozzá.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Batár Zsolt, food styling: Pekarcsik Lilla