Borsós rukolasaláta
Jó kis diétás zöldség 15 perc alatt.
255 kalória, 21gszénhidrát, 17gzsír, 9 g fehérje
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 főre):
•30 deka rukola
•15deka borsó
•kalamata olívabogyó
•parmezán sajt
•2 gerezd fokhagyma
•fél deci olívaolaj
•1 evőkanál fehérborecet
•bors
1. A borsót főzd 5 percig sós vízben.
2. A rukolát oszd el atányérokon, szórd meg a borsóval és az olívabogyóval.
3.Az öntethez keverd össze a fehérborecetet, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát.
4. Locsold meg a salátát az öntettel, tálald frissen őrölt borssal és parmezánforgáccsal.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika