Ínyenc bbq recept a hétvégére: mézes csirkeszárnyak krumplipürével

Próbáld ki és élvezd ki a ropogós csirkeszárnyak, a méz és a krumplipüré alkotta ízorgiát.
Csirkeszárnyak pohárban? Ki látott még ilyet? Pedig mostantól talán az állandó repertoárotokra is felkerülhet ez a zseniális bbq recept:
Elkészítési idő: 5 perc + 1 éjszaka hűtés + 45 perc

Mézes csirkeszárnyak krumplipürével
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárnytő
- 25 dkg méz
- só
- bors
- 1/2 lime
- 50 dkg főzni való burgonya
- 40 dkg jó minőségű vaj
- 1 dl napraforgóolaj
- 20 dkg zsenge parajlevél
- 2 ek olívaolaj
1. lépés
A sütés előtti nap sózd, borsozd be a csirkeszárnyakat. A mézet egy kis lábosban forrósítsd fel, és forrón keverd el 1 deci napraforgóolajjal. Öntsd a csirkére, majd ha kihűlt, helyezd a hűtőbe.
2. lépés
A grillezés napján 180 fokra melegítsd a sütőt, és helyezz rá vaslapot.
3. lépés
A burgonyát hámozatlanul sós vízgőzben főzd meg, még melegen pucold meg, sózd, borsozd, és folyamatos kevergetés mellett add hozzá kockánként a vajat. Legjobb egy erős habverőt használni. Ha szükséges, kevés meleg tejjel krémesítheted. Amikor meleg a sütő, a lecsöpögtetett csirkeszárnyakat hirtelen süsd át, és 180 fokon megemelt sütési magassággal (a hőálló tálcát egy sütést emelő tálcára helyezd) süsd tovább. 4 percet pihentesd.
4. lépés
A pürét töltsd poharakba, tedd rá az olívaolajjal átforgatott parajleveleket, majd erre állítgasd a szárnyakat.
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...