Ínyenc bbq recept a hétvégére: mézes csirkeszárnyak krumplipürével

Borítókép: Ínyenc bbq recept a hétvégére: mézes csirkeszárnyak krumplipürével
Próbáld ki és élvezd ki a ropogós csirkeszárnyak, a méz és a krumplipüré alkotta ízorgiát.

Csirkeszárnyak pohárban? Ki látott még ilyet? Pedig mostantól talán az állandó repertoárotokra is felkerülhet ez a zseniális bbq recept:

Elkészítési idő: 5 perc + 1 éjszaka hűtés + 45 perc
Mézes csirkeszárnyak krumplipürével
Hozzávalók
  • 1 kg csirkeszárnytő
  • 25 dkg méz
  • bors
  • 1/2 lime
  • 50 dkg főzni való burgonya
  • 40 dkg jó minőségű vaj
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 20 dkg zsenge parajlevél
  • 2 ek olívaolaj
1. lépés
A sütés előtti nap sózd, borsozd be a csirkeszárnyakat. A mézet egy kis lábosban forrósítsd fel, és forrón keverd el 1 deci napraforgóolajjal. Öntsd a csirkére, majd ha kihűlt, helyezd a hűtőbe.
2. lépés
A grillezés napján 180 fokra melegítsd a sütőt, és helyezz rá vaslapot.
3. lépés
A burgonyát hámozatlanul sós vízgőzben főzd meg, még melegen pucold meg, sózd, borsozd, és folyamatos kevergetés mellett add hozzá kockánként a vajat. Legjobb egy erős habverőt használni. Ha szükséges, kevés meleg tejjel krémesítheted. Amikor meleg a sütő, a lecsöpögtetett csirkeszárnyakat hirtelen süsd át, és 180 fokon megemelt sütési magassággal (a hőálló tálcát egy sütést emelő tálcára helyezd) süsd tovább. 4 percet pihentesd.
4. lépés
A pürét töltsd poharakba, tedd rá az olívaolajjal átforgatott parajleveleket, majd erre állítgasd a szárnyakat.