A "pont olyan mint lenni kell" palacsinta alapreceptje
Forrás: pinterest
A palacsintatészta akkor jó, ha nem nyúlós, gumiszerű, de nem is száraz és nem túl vastag. Az arányok fontosak, hát még az alapanyagok. Ha nem találtál még rá a tökéletes alapreceptre, mutatjuk!
A palacsintakészítésnek két iskolája van: a recept alapján készülő, és az érzéssel összedobott verzió. Bármelyik alapján készíted is, ha eddig nem volt tökéletes, érdemes kipróbálnod a most következő elronthatatlan alapreceptet.
Forrás: pinterest
Hozzávalók (4 adagra)
- 0,5 l tej
- 1dl szóda
- 20 dkg finomliszt (szitálva)
- 2 egész tojás
- 2 ek. étolaj vagy olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
Elkészítése
- Üsd egy nagy tálba a tojásokat, majd keverd őket habosra.
- Add hozzá a sót, majd folyamatos keverés mellett apránként a cukrot és a lisztet, ezek után a tejet és a szódát, legvégül pedig a zsiradékot.
- Pihentesd 1-2 órát a hűtőszekrényben, majd enyhén kivajazott serpenyőben süsd őket aranybarnára.