Rikottás palacsinta lazaccal
Forrás: Varró Edina/Homebisztro
Kihagyhatatlan, megunhatatlan lazacos egytálétel.
Elkészítési idő: 15 perc + 15 perc sütés
Hozzávalók (6 palacsintához):
- 20 dkg rikotta
- 1 ek fehér liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1 tojásfehérje
- 1,5 dkg rukkola felvágva
- só
- bors
- 2 evőkanál vaj és 2 ek olaj keveréke a sütéshez
- 10 dkg édesköménygumó
- 10 dkg zöldalma
- 10 deka tejföl
- 1 tk lágyabb ízű torma
- 3 szelet füstölt lazacfilé
1. A rikottát keverd össze a liszttel, sütőporral, keverd bele a habosra vert tojásfehérje harmadát és a rukkolát, majd óvatosan forgasd hozzá a maradék tojásfehérjét. Sóval, borssal ízesítsd.
2. Vaj és olaj keverékében, oldalanként 3 perc alatt süsd meg.
3. Vágd apróra az édesköményt és a zöldalmát, keverd hozzá a tejfölt és tormát. Halmozd a palacsintákra a mártást és fektess rájuk fél-fél szelet füstölt lazacot.
Forrás: Varró Edina/Homebisztro