A legfinomabb mogyorós palacsinta receptje
![Borítókép: A legfinomabb mogyorós palacsinta receptje](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/60/60941.w.jpg)
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 5 perc
Hozzávalók (4 palacsintához):
•2evőkanál darált mogyoró
•10deka liszt
•fél csomag vaníliás cukor
•1 teáskanál porcukor
•1mokkáskanál sütőpor
•1 tojás
•2,5 deci tej
•3 deka vaj
Akaramellizált almához:
•2alma
•2 evőkanál barna cukor
•egy kevés citromlé
1. A lisztet keverd el a mogyoróval, asütőporral és a cukrokkal.
2. A felvert tojást és a tejet keverd csomómentesre a liszttel. Hagyd pihenni a tésztát 15percet.
3.Felolvasztott vajon süss vékony palacsintákat – mindkét oldaluk aranybarna legyen.
4. A karamellizált almához hámozd meg, kockázd fel az almát és locsold meg citromlével.
5. Tedd a gyümölcsöt egy lábasba, szórd meg a cukorral és főzd addig (kábé 5 perc), amíg acukor felolvad és az alma levet ereszt. Tálald forrón a palacsintával.
Kép és szöveg: Struder-Tüske Veronika