A tökéletes grillezett csirkemell receptje
Forrás: Unsplash/Wow_Pho
A csirkemell csak akkor működik jól, ha gondosan van elkésztve; nincs túlsütve, kiszárítva, vagyis kellőképpen puha és szaftos. Akkor viszont baromi jó tud lenni. Elárujuk a titkát!
Nem mindegy tehát, hogy meddig grillezed a csirkemellet, mekkora hőfokon, pácolod-e vagy sem, klopfolod-e vagy sem és még sorolhatnánk, de inkább mutatunk egy receptet, amiben biztosan nem fogsz csalódni!
A tökéletes grillezett csirkemell receptje
Hozzávalók
- 8 db csirkemell filé
- ¼ csészényi citromlé
- ¾ tk. cukor
- ½ tk. paprika pehely
- 1/2 csészényi olívaolaj +valamennyi a grillezéshez
- friss zöldfűszerek
- só
- bors
Elkészítése
- Tedd a csirkemelleket egy vágódeszkára és klopfold ki őket 2-2,5 cm vastagságúra – így egyenletesen sülnek majd át. (Ha nem szeretnéd, hogy fröcsköljenek a husik a klopfolás közben, előtte fóliázd le őket.) Ezután pihentesd a csirkemmeleket szobahőmérsékleten legalább 30 percig.
- Amíg a csirkét pihented, állítsd össze a pácot: keverd össze a citromlevet, az olajat, a cukrot, a paprika pelyhet és a fűszereket.
- Ha letelt a fél óra, sózd, illetve borsozd meg a csirkemellek mindkét oldalát, majd izzítsd be a grillt. Ügyelj rá, hogy jó forró legyen, amikor a hús rákerül, ugyanis ezzel tudod elkerülni, hogy kiszáradjon.
- Olajozd meg a grillrácsot, majd néhányszor megforgatva, 8-10 perc alatt süsd meg rajta a csirkemelleket, végül még melegen csorgasd rájuk a páclevet.